Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 21-Ιαν-2023 17:54

  Γερμανία: Συνεχίζεται η προειδοποιητική απεργία των ταχυδρομικών

  Γερμανία: Συνεχίζεται η προειδοποιητική απεργία των ταχυδρομικών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πολλά γραμματοκιβώτια είναι πιθανό να παραμείνουν άδεια στη Γερμανία. Και αυτό γιατί στη διαμάχη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στην Deutsche Post, το συνδικάτο Verdi συνέχισε τις προειδοποιητικές απεργίες του σήμερα. Αφού την Παρασκευή το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα κέντρα επιστολών και δεμάτων, το Σάββατο οι διανομείς κλήθηκαν να καταθέσουν την εργασία τους σε εθνικό επίπεδο. "Η συμμετοχή είναι καλή, το ίδιο και η διάθεση μεταξύ των απεργών", δήλωσε εκπρόσωπος της Verdi στο Βερολίνο σήμερα.

  Μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις αρκετών ημερών στην παραλαβή και παράδοση επιστολών και δεμάτων, ανακοίνωσαν τα γερμανικά ταχυδρομεία σήμερα. Σε ορισμένες περιοχές, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που προκαλούνται από την έναρξη του χειμώνα θα είχαν επίσης περιοριστικές επιπτώσεις.

  Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, το Σάββατο επηρεάστηκαν περίπου ένα εκατομμύριο δέματα και τρία εκατομμύρια επιστολές. Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 15% του μέσου ημερήσιου όγκου των δεμάτων και στο 6% των επιστολών.

  Η συμμετοχή στις απεργίες ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή και από τόπο σε τόπο, και τα αποτελέσματα ποικίλλουν ανάλογα, δήλωσε εκπρόσωπος του ταχυδρομείου. Συνολικά περίπου 9.400 εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για απεργία, δηλαδή λίγο περισσότεροι από το 1/3 των εργαζομένων που είχαν προγραμματιστεί να εργαστούν το Σάββατο.

  Σύμφωνα με το Verdi, περίπου 15.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν στις απεργίες στα κέντρα επιστολών και δεμάτων την Πέμπτη και την Παρασκευή. Για τον λόγο αυτό και μόνο, μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις για ημέρες, σύμφωνα με την Post. Εκπρόσωπος του συνδικάτου δήλωσε ότι συνολικά 30.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν στις προειδοποιητικές απεργίες σε εθνικό επίπεδο από την Πέμπτη και το Σάββατο.

  Το συνδικάτο ζητά 15% περισσότερα χρήματα για περίοδο σύμβασης ενός έτους. Το ταχυδρομικό συμβούλιο απορρίπτει το αίτημα ως μη ρεαλιστικό.

  Το συνδικάτο Verdi θέλει οι απεργίες να γίνουν κατανοητές "ως ένα σαφές μήνυμα προς τους εργοδότες". Οι εργοδότες είχαν καταστήσει σαφές στον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να αντισταθμίσουν τις πραγματικές μισθολογικές απώλειες των 160.000 εργαζομένων.

  Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στις 8 και 9 Φεβρουαρίου. Η Post ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει προσφορά τότε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ