Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Ιαν-2023 16:44

  Ιταλία: Ανάπτυξη 0,6% βλέπει για φέτος η κεντρική τράπεζα

  99236853
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ιταλική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 0,6% φέτος, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα την Παρασκευή, αυξάνοντας ελαφρώς την εκτίμησή της από την προηγούμενη πρόβλεψη του 0,4% που είχε γίνει μόλις τον περασμένο μήνα και ευθυγραμμίζοντας την εκτίμησή της με την επίσημη πρόβλεψη της κυβέρνησης.

  Η περσινή ανάπτυξη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης θα διαμορφωθεί πιθανότατα στο 3,9%, ανέφερε η κεντρική τράπεζα στο τριμηνιαίο δελτίο της σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πάνω από την προηγούμενη εκτίμηση του 3,8%.

  Τα στοιχεία για το ΑΕΠ του 2022 για το σύνολο του έτους θα ανακοινωθούν από την εθνική στατιστική υπηρεσία ISTAT την 1η Μαρτίου.

  Η Τράπεζα της Ιταλίας προέβλεψε ανάπτυξη 1,2% το 2024 σε σύγκριση με την πρόβλεψη της κυβέρνησης για 1,9%, που είχε γίνει τον Νοέμβριο.

  Όσον αφορά τον πληθωρισμό, η κεντρική τράπεζα ανέφερε πως αναμένει ότι ο εναρμονισμένος με την ΕΕ δείκτης της Ιταλίας θα είναι κατά μέσο όρο στο 6,5% φέτος, μειώνοντας την πρόβλεψή της του Δεκεμβρίου που ήταν στο 7,3%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ