Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Ιαν-2023 13:16

  Λαγκάρντ για πληθωρισμό: Δεν παρεκκλίνουμε από την πορεία μας

  Λαγκάρντ: Η ύφεση από μόνη της δεν θα περιορίσει τον πληθωρισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε σήμερα ότι οι φορείς χάραξης πολιτικής δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη μάχη με τον πληθωρισμό – ακόμα και αν φαίνεται ότι οι τιμές έχουν σημειώσει τα υψηλά τους. 

  "Θα πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα την πορεία που ξεκινήσαμε το 2022", ανέφερε η Λαγκάρντ μιλώντας σε πάνελ στο Νταβός, όπως μεταδίδει το Bloomberg. "Δεν παρεκκλίνουμε από την πορεία μας: αυτή είναι η συνεχής επωδός για τους σκοπούς της νομισματικής πολιτικής". 

  Η πρόεδρος της ΕΚΤ, επανέλαβε έτσι το χθεσινό της μήνυμα, επίσης από το Νταβός, πώς η κεντρική τράπεζα δεν ετοιμάζεται να υιοθετήσει ηπιότερη στάση έναντι του πληθωρισμού, παρά την επιβράδυνση των τιμών τους τελευταίους μήνες. "Ο πληθωρισμός, με βάση όλες τις μετρήσεις, όπως και να τον κοιτάξεις, είναι πολύ υψηλός”, ανέφερε χθες η Λαγκάρντ μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός. "Θα παραμείνουμε στην πορεία μας", πρόσθεσε. 

  Η πρόεδρος της ΕΚΤ προειδοποίησε εξάλλου σήμερα ότι υπερβολικές και μη στοχευμένες δημοσιονομικές παρεμβάσεις από κυβερνήσεις, με στόχο την προστασία των νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την ενεργειακή κρίση, θα μπορούσαν να οδηγήσουν την ΕΚΤ σε δράση, αν καταλήξουν να τροφοδοτούν τον πληθωρισμό 

  "Ελπίζω ότι το 2023 η δημοσιονομική πολιτική δεν θα καταλήξει να λειτουργεί κατά αντικυκλικό τρόπο στη νομισματική πολιτική", ανέφερε. "Δεν χρειάζεται να οδηγηθούμε να κάνουμε περισσότερα απ' ό,τι απαιτούν οι συνθήκες", πρόσθεσε. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ