Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Ιαν-2023 10:17

  Αίτηση κήρυξης πτώχευσης από τον δανειστή κρύπτο Genesis

  Αίτηση κήρυξης πτώχευσης από τον δανειστή κρύπτο Genesis
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αίτηση κήρυξης πτώχευσης υπέβαλε ο δανειστής κρυπτονομισμάτων Genesis Global Holdco LLC καθώς συνεχίζεται το ντόμινο των κλυδωνισμών στην αγορά από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX το περασμένο έτος. 

  Η εταιρεία και οι θυγατρικές της, Genesis Global Capital LLC και Genesis Asia Pacific Pte, υπέβαλαν αίτηση για προστασία στο Κεφάλαιο 11 την Πέμπτη, σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, μεταδίδει το Bloomberg. 

  Η εταιρεία στην αίτηση της αναφέρει ότι τα περιουσιακά της στοιχεία και υποχρεώσεις είναι μεταξύ $1 δισ. και $10 δισ. και έχει πάνω από 100.000 πιστωτές, με τις 50 κορυφαίες μη εξασφαλισμένες απαιτήσεις να φτάνουν τα $3,4 δισ. περίπου.  

  Το σχέδιο της Genesis είναι να χρησιμοποιήσει την πτωχευτική διαδικασία για να προσπαθήσει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ή να αντλήσει χρήματα, όπως αναφέρει στην αίτηση της. Εφόσον οι προσπάθειες αυτές αποτύχουν, η εταιρεία θα περάσει στους πιστωτές. 

  Η Genesis σκοπεύει να χρησιμοποιήσει περίπου 150 εκατ. δολ. που έχει σε μετρητά για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις δραστηριότητες της για όσο βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας. Το Κεφάλαιο 11 επιτρέπει σε μια εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί, ενώ προσπαθεί να βρει τρόπους να αποπληρώσει τους πιστωτές της. 

  "Αν και έχουμε σημειώνει σημαντική πρόοδο στην οριστικοποίηση των επιχειρηματικών μας σχεδίων για να αντιμετωπίσουμε θέματα ρευστότητας που έχουν δημιουργηθεί από τις πρόσφατες σοβαρότατες προκλήσεις στη βιομηχανία, που περιλαμβάνουν την αθέτηση πληρωμής της Three Arrows Capital και την πτώχευση της FTX, μια αναδιάρθρωση μέσω της δικαστικής οδού αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό δρόμο για να διατηρήσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλα τα ενδιαφερόμενα μέτρα", σημειώνει ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της Genesis, Derar Islim σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της εταιρείας. 

  Η Genesis Global Trading και άλλες μονάδες που δραστηριοποιούνται σε παράγωγα, spot συναλλαγές και υπηρεσίες θεματοφυλακής δεν αποτελούν μέρος της αίτησης πτώχευσης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ