Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Ιαν-2023 23:09

  Netflix: Έχασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη τριμήνου, αλλά ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη για τον αριθμό νέων συνδρομητών

  Netflix: Έχασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη τριμήνου, αλλά ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη για τον αριθμό νέων συνδρομητών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.25

  Κέρδη αρκετά χαμηλότερα του αναμενομένου, έσοδα ακριβώς στα επίπεδα των προβλέψεων, αλλά ένα σημαντικότατο άλμα στον αριθμό συνδρομητών πέραν κάθε πρόβλεψης κατέγραψε η Netflix στην ομώνυμη πλατφόρμα streaming της στο δ' τρίμηνο του 2022.

  Πιο ειδικά, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ανα μέτοχή στα 12 σεντς έναντι συγκλινουσών εκτιμήσεων για 45 σεντς, σύμφωνα με την Refinitiv.

  Τα έσοδα τριμήνου έφτασαν τα 7,85 δισ. δολ. (όσα ακριβώς προέβλεπαν οι αναλυτές), αυξημένα σε ετήσια βάση κατά 1,9%, ενώ ο καθαρός αριθμός των συνδρομητών σε παγκόσμια κλίμακα αυξήθηκε κατά 7,66 εκατομμύρια χρήστες, έναντι προβλέψεων για 4,57 εκατ. Η αύξηση συνδρομητών σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο 4%.

  Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν έτσι σε 55 εκατ. δολ., από 607 εκατ. δολ. ή 1,33 δολ. ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρσι.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε εξάλλου ότι ένας εκ των δύο συν-διευθυνόντων συμβούλων της, ο Reed Hastings, εγκαταλείπει τη θέση αλλά θα παραμείνει στη διοίκηση ως εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ.

  Ο έτερος συν-διευθύνων σύμβουλος, Ted Sarandos, θα παραμείνει ως συν-CEO της Netflix, μαζί με τον Greg Peters, μέχρο πρόσφατα COO της εταιρείας. Ο Peters θα γίνει επίσης και μέλος του Δ.Σ.

  Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, η μετοχή της Netflix, στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές, κατέγραφε ράλι ανόδου 8%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ