Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Ιαν-2023 10:42

  Πριγκόζιν (Wagner): Απίθανο να εκδιωχθούν σύντομα οι ουκρανικές δυνάμεις από το Μπαχμούτ - Έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτούς

  18191225
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ιδρυτής της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν το χωριό Klishchiivka, στην άκρη της ανατολικής ουκρανικής πόλης Μπαχμούτ, αλλά δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν μπορούν να διωχθούν από την Μπαχμούτ γρήγορα.

  Σε απομαγνητοφώνηση ενός ηχητικού μηνύματος που δημοσίευσε η υπηρεσία Τύπου του Πριγκόζιν, ο επικεφαλής της Wagner είπε: "Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ο οικισμός Klishchiivka, που είναι ένα από τα σημαντικά προάστια της Μπαχμούτ, έχει τεθεί πλήρως υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Wagner".

  Η Klishchiivka, σημειώνει το πρακτορείο Reuters, η οποία είχε πριν τον πόλεμο πληθυσμό περίπου 400 ατόμων, βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα από την πόλη Μπαχμούτ, όπου οι μονάδες της Wagner έχουν εμπλακεί σε μια πολύμηνη μάχη με τις ουκρανικές δυνάμεις.

  Ωστόσο, ο Πριγκόζιν προειδοποίησε ότι η Wagner είναι απίθανο να εκδιώξει σύντομα τις ουκρανικές δυνάμεις από το Μπαχμούτ: "Σε αντίθεση με διάφορες απόψεις ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας φεύγουν από το Αρτεμόφσκ [το ρωσικό όνομα για το Μπαχμούτ], αυτό δεν ισχύει. Ο ουκρανικός στρατός εργάζεται αρμονικά. Έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτούς".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ