Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Ιαν-2023 15:47

  Μεγαλύτερη των προσδοκιών η μείωση στις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο

  184932187
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο, λόγω της πτώσης των αγορών μηχανοκίνητων οχημάτων και μιας σειράς άλλων αγαθών, θέτοντας τις καταναλωτικές δαπάνες και τη συνολική οικονομία σε ασθενέστερη αναπτυξιακή πορεία προς το 2023.

  Το υπουργείο Εμπορίου δήλωσε την Τετάρτη ότι οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1,1% τον περασμένο μήνα. Τα στοιχεία για τον Νοέμβριο αναθεωρήθηκαν για να δείξουν ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1,0% αντί για 0,6% όπως αναφέρθηκε προηγουμένως. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει πτώση των πωλήσεων κατά 0,8%, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται από πτώση 1,6% έως αμετάβλητες.

  Οι λιανικές πωλήσεις είναι κυρίως αγαθά και δεν προσαρμόζονται στον πληθωρισμό. Η μείωση των πωλήσεων του Δεκεμβρίου ήταν πιθανώς εν μέρει το αποτέλεσμα της πτώσης των τιμών των αγαθών κατά τη διάρκεια του μήνα. Οι εορταστικές αγορές δέχθηκαν πιέσεις επίσης για τον Οκτώβριο, καθώς οι κουρασμένοι από τον πληθωρισμό καταναλωτές επωφελήθηκαν από τις εκπτώσεις που πρόσφεραν οι λιανοπωλητές.

  Το υψηλότερο κόστος δανεισμού καθώς η Federal Reserve μάχεται με τον πληθωρισμό επιβαρύνει επίσης τις λιανικές πωλήσεις καθώς τα αγαθά τείνουν να χρηματοδοτούνται με πίστωση. Οι λιανικές πωλήσεις πιθανότατα επλήγησαν από το κρύο τον Δεκέμβριο καθώς και από τις χαμηλότερες τιμές της βενζίνης, που επηρέασαν τις εισπράξεις στα πρατήρια καυσίμων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ