Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Ιαν-2023 11:17

  Γερμανία: Ήπια συρρίκνωση της οικονομία φέτος αναμένουν οι βιομήχανοι

  Γερμανία: Συμφωνία συνδικάτων - εργοδοτών για αύξηση μισθών 8,5% στη βιομηχανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ήπια συρρίκνωση της γερμανικής οικονομία κατά 0,3% το τρέχον έτος αναμένει η Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), που προειδοποιεί ότι η ενεργειακή κρίση θα συνεχίσει να επιβαρύνει τη βιομηχανία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

  Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ζίγκφριντ Ρούσβουρμ, ήπιες τάσεις ύφεσης αναμένεται να επικρατήσουν στις αρχές του έτους, ωστόσο η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται την άνοιξη.

  Η BDI προβλέπει ότι οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών θα σημειώσουν αύξηση κατά 1% σε πραγματικούς όρους φέτος. Ωστόσο, οι γερμανικές εξαγωγές θα συνεχίζουν να ενισχύονται με ασθενέστερο ρυθμό από αυτόν του παγκόσμιου εμπορίου, το οποίο αναμένεται να τρέξει με ρυθμό 1,5% το τρέχον έτος, σύμφωνα με τον Ρούσβουρμ.

  Ο πρόεδρος της BDI πρόσθεσε ότι η Γερμανία υστερεί έναντι χωρών όπου οι τιμές της ενέργειας δεν είναι τόσο υψηλές.

  "Ο παράγοντας κόστους της ενέργειας έχει για πολύ καιρό όχι μόνο αποδυναμώσει τις εταιρείες έντασης ενέργειας, αλλά έχει επίσης αξιοσημείωτο αντίκτυπο σε όλες τις αλυσίδες αξίας της βιομηχανίας", τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται η μετεγκατάσταση της παραγωγής.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ