Τρίτη, 17-Ιαν-2023 11:13

Ο Σοϊγκού ανακοίνωσε μεγάλης κλίμακας αλλαγές στον ρωσικό στρατό - Η δύναμη θα αυξηθεί σε 1,5 εκατ. άτομα

Οι μεγάλης κλίμακας αλλαγές στον ρωσικό στρατό, ιδίως η αύξηση της δύναμής του σε 1,5 εκατομμύριο άτομα και  συμπεριλαμβανομένων αλλαγών στη σύνθεσή του και διοικητικών μεταρρυθμίσεων, θα εφαρμοστούν από το 2023 έως το 2026, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Η ανακοίνωσε αυτή έγινε μετά από συνάντηση του στρατιωτικού τμήματος για την αύξηση του μεγέθους των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

" Οι μεγάλης κλίμακας αλλαγές στη σύνθεση των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του 2023 - 2026, θα απαιτήσουν από όλους τους αναπληρωτές υπουργούς Άμυνας, τους αρχηγούς (των Ενόπλων Δυνάμεων), τους διοικητές (των στρατευμάτων των στρατιωτικών περιφερειών, του Βόρειου Στόλου και των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων) να λάβουν τις κατάλληλες αρμόδιες αποφάσεις", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Μόνο με την ενίσχυση των βασικών δομικών στοιχείων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δυνατόν να εγγυηθούμε τη στρατιωτική ασφάλεια του κράτους και να προστατεύσουμε νέες οντότητες και κρίσιμες εγκαταστάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας", δήλωσε ο Σοϊγκού.