Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Ιαν-2023 09:54

  Ocado: Επιβεβαίωσε το guidance του έτους μετά το ισχυρό 4ο τρίμηνο

  Ocado: Επιβεβαίωσε το guidance του έτους μετά το ισχυρό 4ο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ocado επιβεβαίωσε το guidance που είχε δώσει για το 2022 με φόντο την ισχυρή απόδοση τέταρτου τριμήνου της, ενώ δήλωσε ότι ξεκίνησε δυναμικά το νέο οικονομικό της έτος με επίδοση ρεκόρ τα Χριστούγεννα.

  Το βρετανικό διαδικτυακό παντοπωλείο ανακοίνωσε ότι έσοδά του από δραστηριότητες λιανικής ανήλθαν σε 549,4 εκατ. λίρες για το τρίμηνο που έληξε στις 27 Νοεμβρίου, αυξημένα κατά 0,3% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

  Η εταιρεία ανέφερε ότι οι ενεργοί πελάτες του Ocado.com αυξήθηκαν κατά 12,9% σε ετήσια βάση, αντισταθμίζοντας τη μείωση των αγορών λόγω της κρίσης κόστους ζωής.

  Στο σύνολο του 2022 τα έσοδα της Ocado μειώθηκαν κατά 3,8% στις 2,2 δισ. λίρες σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  Όπως προαναφέρθηκε, η εταιρεία επιβεβαίωσε το guidance της για το οικονομικό 2022 κατά το οποίο ανέμενε ότι οι πωλήσεις της θα μειωθούν.

  Κοιτάζοντας στο μέλλον, η Ocado ανέφερε ότι το οικονομικό 2023 ξεκίνησε δυναμικά, με τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 15% στις πέντε ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και τις παραγγελίες της κατά 13%.

  "Η Ocado παραμένει πεπεισμένη ότι με φόντο την ισχυρή αύξηση των πελατών και της συνεχείς βελτιώσεις στην υποκείμενη παραγωγικότητα, οι πωλήσεις και τα περιθώρια EBITDA θα ανακάμψουν έντονα", ανέφερε η βρετανική εταιρεία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ