Κυριακή, 15-Ιαν-2023 16:09
Ουκρανία-δήμαρχος Ντνίπρο: Ελάχιστες οι πιθανότητες για ανεύρεση επιζώντων στην βομβαρδισμένη πολυκατοικία

"Ελάχιστες" είναι πιθανότητες να ανασυρθούν περισσότεροι επιζώντες από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο που επλήγη από ρωσική πυραυλική επίθεση χθες, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Reuters.
"Νομίζω ότι οι πιθανότητες να σωθούν άνθρωποι είναι πλέον ελάχιστες. Έως τις 11:00, 21 άνθρωποι είναι νεκροί, αλλά 40 αγνοούνται", δήλωσε ο Μπόρις Φιλάτοφ.
"Ο Θεός να βοηθήσει να βρούμε αρκετούς από αυτούς. Νομίζω ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι δεκάδες".
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ντνίπρο ανέφερε μετά τις δηλώσεις του δημάρχου ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 23, ενώ 43 άνθρωποι αγνοούνται.
Καθώς ο Φιλάτοφ μιλούσε, διασώστες συνέχισαν να ψάχνουν για επιζώντες. Ο δήμαρχος είπε ότι 72 διαμερίσματα καταστράφηκαν.
Ο Φιλάτοφ ανέφερε ότι πιστεύει ότι ο πύραυλος πιθανότατα είχε στόχο ένα κοντινό σταθμό παραγωγής ενέργειας.
"Αλλά ο πύραυλος πέρασε και χτύπησε ένα κτίριο κατοικιών", είπε.