Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Ιαν-2023 19:46

  "Καμπανάκι" από ΔΝΤ: Απογοητευτικές οι οικονομικές προοπτικές της Μ. Βρετανίας

  ΔΝΤ: Υψηλή ανάπτυξη, ελεγχόμενος ο πληθωρισμός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Βρετανία είναι αντιμέτωπη με "απογοητευτικές" οικονομικές προοπτικές για το 2023, εκτιμά το ΔΝΤ, σύμφωνα με δήλωση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του βρετανικού κοινοβουλίου που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.

  Τον Νοέμβριο η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα χαιρέτισε τον προϋπολογισμό που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, αφού ο διεθνής οργανισμός είχε προηγουμένως εκφράσει την ανησυχία του για την προσέγγιση του προκατόχου του, Κουασί Κουάρτενγκ.

  Οι παρατηρήσεις που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη ήταν παρόμοιες με εκείνες που είχε κάνει η Γκεοργκίεβα τον Νοέμβριο.

  "Το δημοσιονομικό σχέδιο που ανακοινώθηκε είναι ένας καλός αν και δύσκολος συμβιβασμός μεταξύ των κινήσεων που πρέπει να γίνουν για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και της προστασίας των εισοδημάτων, εν μέσω μιας ύφεσης που προκαλείται κυρίως από το σοκ της αύξησης των ενεργειακών τιμών", επισήμανε το ΔΝΤ σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής των Κοινοτήτων.

  "Οι προοπτικές για τη βρετανική οικονομία είναι απογοητευτικές: για το 2023, η παραγωγή αναμένεται να συρρικνωθεί και ο πληθωρισμός να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα", πρόσθεσε το ΔΝΤ.

  Ωστόσο, η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Χάριετ Μπάλντουιν δήλωσε ότι είναι δυσαρεστημένη που ανώτεροι αξιωματούχοι του ΔΝΤ έχουν μέχρι στιγμής αρνηθεί την πρόσκληση της Επιτροπής της να καταθέσουν ενώπιόν της.

  "Ανησυχώ γιατί νομίζω ότι η θέση του ΔΝΤ είναι αβάσιμη, προσφέρει τροφή για σχόλια στους δημοσιογράφους, αλλά ο οργανισμός εμφανίζεται ανέτοιμος να προσέλθει ενώπιον εκλεγμένων πολιτικών", δήλωσε η βουλευτής των Τόρις.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ