Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Ιαν-2023 19:03

  Βουλγαρία: H AE Solar θα επενδύσει 20 εκατ. λέβα στο εργοστάσιο ηλιακών πάνελ του Κιουστεντίλ

  Εφικτή για όλους η πρόσβαση και η «επένδυση» στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρώτος επενδυτής στη Βιομηχανική Ζώνη του Κιουστεντίλ είναι σχεδόν γεγονός, και αυτός είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή ηλιακών συλλεκτών, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της νοτιοδυτικής πόλης, Πέταρ Παούνοφ, σε συνέντευξη Τύπου. Η βουλγαρογερμανική εταιρεία AE Solar Horizon AD έχει καταθέσει αίτηση για επένδυση ύψους άνω των 20 εκατομμυρίων λέβα στο Δημαρχείο και μερικές ήσσονος σημασίας λεπτομέρειες μένει να διευκρινιστούν προτού η αίτηση υποβληθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

  Η πρόταση προβλέπει την κατασκευή εργοστασίου ηλιακών φωτοβολταϊκών πάνελ 1.000 μεγαβάτ ετησίως Επίπεδο1 σε συνολική δομημένη έκταση 12 στρεμμάτων.

  Το εργοστάσιο αναμένεται να δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας.

  Η εταιρεία AE Solar έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη ενεργειακών έργων, με περισσότερα από 300 ολοκληρωμένα έργα μόνο στη βιομηχανική ενεργειακή υποδομή της Βουλγαρίας. Η εταιρία είναι πιστοποιημένος επενδυτής Κατηγορίας Α.

  Οι επενδυτές σχεδιάζουν το 100% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στην κατασκευή των ηλιακών συλλεκτών να προέρχεται από υδροηλεκτρικούς σταθμούς, ενώ κάθε χρόνο που το εργοστάσιο θα λειτουργεί, θα χορηγεί δωρεάν στον δήμο συλλέκτες ισχύος 100 kW, ο οποίος θα πρέπει να αγοράσει μόνο τους μετατροπείς για την τοποθέτησή τους, δήλωσε ο Παούνοφ.

  Θα δημιουργηθεί ένα εκκολαπτήριο νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της ηλιακής ενέργειας και θα οργανωθούν δωρεάν εκπαιδευτικά μαθήματα για τους τεχνικούς που ασχολούνται με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών εργοστασίων. Κάθε πολίτης του δήμου Κιουστεντίλ που επιθυμεί να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά αλλά έχει έλλειψη μετρητών θα έχει πρόσβαση σε άτοκη μίσθωση.

  Τα τεχνικά σχέδια όπως και αυτά που αφορούν τη σχεδίαση θα εκπονηθούν για όλα τα δημόσια κτίρια με κόστος του επενδυτή.

  Η κατασκευή του εργοστασίου, που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 180 μήνες, θα αρχίσει το καλοκαίρι. Ο επενδυτής θα αγοράσει 50 στρέμματα στην προνομιακή τιμή των 500.000 λέβα.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ