Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Ιαν-2023 14:12

  Βουλγαρία: Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Nexo

  181754895
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βουλγαρική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Nexo στη Σόφια, στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα χρήματος και φορολογικά εγκλήματα. 

  Περισσότεροι από 300 αστυνομικοί, εισαγγελείς και πράκτορες εθνικής ασφάλειας λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Σόφια η Siyka Mileva, εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Βουλγαρίας. Οι αρχές ερευνούν τη Nexo με έδρα το Λονδίνο ως ύποπτη για ξέπλυμα χρήματος, φορολογικά εγκλήματα και αδικήματα που αφορούν μη αδειοδοτημένες τραπεζικές δραστηριότητες, δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι η έρευνα περιορίζεται μέχρι στιγμής στη Βουλγαρία. 

  Συνολικά, η αστυνομία ερεύνησε 15 διευθύνσεις που σχετίζονται με τη Nexo, δήλωσε η Mileva. Ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής της Nexo και πρώην βουλευτής, επιβεβαίωσε την έφοδο με μήνυμά του στο Bloomberg News.

  "Ρωτούν για μια βουλγαρική οντότητα του ομίλου που δεν ασχολείται με πελάτες, αλλά έχει μόνο λειτουργίες που σχετίζονται με το OpEx", είπε, χρησιμοποιώντας το ακρωνύμιο για τις λειτουργικές δαπάνες. "Πρόκειται για συντονισμένη επίθεση, όπως προκύπτει από τους παράλογους ισχυρισμούς".

  Η βουλγαρική έρευνα έρχεται περίπου τέσσερις μήνες αφότου οι ρυθμιστικές αρχές σε οκτώ πολιτείες των ΗΠΑ εξέδωσαν εντολές παύσης και απαγόρευσης κατά της Nexo, ισχυριζόμενες ότι η εταιρεία προσέφερε λογαριασμούς με τόκους χωρίς να έχει καταχωρίσει τα επενδυτικά προϊόντα ως κινητές αξίες. Η Nexo δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι σχεδίαζε να καταργήσει σταδιακά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσέφερε στις ΗΠΑ, επικαλούμενη "έλλειψη ρυθμιστικής σαφήνειας".

  Το native token της Nexo μείωσε τα προηγούμενα κέρδη και υποχώρησε έως και 2,5% μετά την είδηση της βουλγαρικής επιδρομής, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap. Οι παγκόσμιες πλατφόρμες της εταιρείας δημιούργησαν συνολικό τζίρο 94 δισ. δολαρίων τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με την Mileva.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ