Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Ιαν-2023 15:27

  Ουκρανία: Έκτακτες διακοπές ρεύματος στα ανατολικά και νοτιοανατολικά

  26503314
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ουκρανία προχώρησε σε έκτακτες διακοπές ρεύματος στις ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές την Τετάρτη, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες επιβάρυναν το ήδη επιβαρυμένο ενεργειακό σύστημα της χώρας, δήλωσαν αξιωματούχοι σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Οι διακοπές ρεύματος ανέδειξαν την αδυναμία του ενεργειακού συστήματος της Ουκρανίας μετά από τρεις μήνες ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και drones στις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περίπου το 40% του ενεργειακού συστήματος έχει υποστεί ζημιές.

  Ο εθνικός διαχειριστής του δικτύου, η Ukrenergo, ανέφερε ότι οι έκτακτες διακοπές ρεύματος είχαν λάβει χώρα στις περιοχές του Ντνιπροπετρόφσκ και του Χάρκοβο, ενώ σε άλλες περιοχές συνεχίστηκαν οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος.

  "Πρόκειται για ένα αναγκαστικό βήμα για την αποφυγή σοβαρών ατυχημάτων και τη διατήρηση της σταθερής λειτουργίας του ενεργειακού συστήματος. Δεν έχει ανακάμψει ακόμη από τα χτυπήματα του εχθρού. Έχει σημαντικό έλλειμμα δυναμικότητας. Τώρα, λόγω του παγετού, η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας έχει αυξηθεί πολύ", δήλωσε μέσω Telegram ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντνιπροπετρόφσκ.

  Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας προσπαθούν να επισκευάσουν τις γραμμές μεταφορές της ηλεκτρικής ενέργειας και την παραγωγική ικανότητα μετά τις ρωσικές επιθέσεις, αλλά οι δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα έχουν ενισχύσει τα προβλήματα.

  Η Ukrenergo ανέφερε ότι οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές στα δίκτυα σε ορισμένες περιοχές.

  Ο Σερχίι Κοβαλένκο, διευθύνων σύμβουλος του ενεργειακού προμηθευτή Yasno, δήλωσε μέσω ανάρτησης στο Facebook ότι "κάθε -5С (βαθμοί Κελσίου) προσθέτουν +200 MW (μεγαβάτ) στην κατανάλωση".

  "Η παραγωγή δεν θα αυξηθεί, αλλά η κατανάλωση αυξάνεται. Αυτό σημαίνει ότι το έλλειμμα αυξάνεται", δήλωσε ο Κοβαλένκο, καλώντας τους κατοίκους να είναι έτοιμοι για διακοπές ρεύματος και μπλακ άουτ μέχρι το τέλος Μαρτίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ