Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Ιαν-2023 10:02

  Βρετανία: Συναντήσεις κυβέρνησης με τα συνδικάτα με στόχο τον τερματισμό των απεργιών

  22961876
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνάντηση με τα εργατικά συνδικάτα έχει προγραμματίσει για σήμερα η κυβέρνηση της Βρετανίας, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί το μπαράζ απεργιών σε διάφορους κρίσιμους τομείς, από την υγειονομική περίθαλψη έως τις μεταφορές, που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς.

  Με τον πληθωρισμό στη χώρα να τρέχει με διψήφιο ποσοστό και να κινείται σε υψηλά περίπου 40 ετών, οι νοσηλευτές, τα πληρώματα των ασθενοφόρων και οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους είναι μερικοί από τους εργαζομένους που έχουν ξεκινήσει απεργίες ζητώντας αυξήσεις, με τους δασκάλους να εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

  Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ έχει καλέσει τα συνδικάτα να αναστείλουν τις απεργίες ενώ διεξάγει συνομιλίες, ενώ υποστηρίζει ότι οι αυξήσεις των μισθών σε ποσοστό ανάλογο του πληθωρισμού θα τροφοδοτήσουν περαιτέρω αυξήσεις των τιμών και θα ανεβάσουν τα επιτόκια και το κόστος των στεγαστικών δανείων.

  Ο Σούνακ, ωστόσο, δήλωσε την Κυριακή ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει το ενδεχόμενο αύξησης των μισθών για τους νοσηλευτές στην Αγγλία, οι οποίοι προγραμματίζουν νέα απεργία στις 18 και 19 Ιανουαρίου, μετά τη διήμερη απεργία που πραγματοποίησαν τον Δεκέμβριο.

  Τα συνδικάτα από τη μεριά τους έχουν διαμηνύσει ότι τα ματαιώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων εβδομάδων μόνο εάν υπάρξουν προσφορές για την επίλυση των μισθολογικών αιτημάτων τους για το τρέχον έτος, την ώρα που η κυβέρνηση επιδιώκει να διαπραγματευτεί αυξήσεις των μισθών από την επόμενη χρονιά.

  Έτσι, σήμερα, τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, που πρόκειται εντός των επόμενων ημερών να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους, θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ο υπουργός Υγείας θα έχει συνομιλίες με τα συνδικάτα των νοσηλευτών και των εργαζομένων στα ασθενοφόρα, ενώ ο υπουργός Μεταφορών θα συναντηθεί με τα συνδικάτα των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ