Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Ιαν-2023 09:50

  Ελληνικό φορτηγό υπέστη βλάβη κατά τον διάπλου της Διώρυγας του Σουέζ - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κανάλι

  Ελληνικό φορτηγό υπέστη βλάβη κατά τον διάπλου της Διώρυγας του Σουέζ - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κανάλι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:12

  Το  ελληνικό φορτηγό πλοίο τύπου panamax "Glory", κατασκευής 2015, προσάραξε νωρίτερα σήμερα στη Διώρυγα του Σουέζ, λόγω τεχνικής βλάβης που υπέστη κατά τη διάρκεια του διάπλου, όπως ανακοίνωσε η Αρχή διαχείρισης της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) σε ανακοίνωσή της.

  Η Πρωτοβουλία του ΟΗΕ για σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα αναφέρει ότι το bulker φορτώθηκε με καλαμπόκι από την Ουκρανία και κατευθυνόταν προς την Κίνα. Συγκεκριμένα, το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι Τσορνομόρσκ της Ουκρανίας στις 25 Δεκεμβρίου με προορισμό την Κίνα, φορτωμένο με 65.970 μετρικούς τόνους καλαμποκού, σύμφωνα με το Κοινό Κέντρο Συντονισμού που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη.

  Σύμφωνα με τη VesselsValue, το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου και σημαίας Νήσων Μάρσαλ ανήκει στην εταιρεία Target Marine του Αντώνη Κομνηνού.

  Το πλοίο Glory υπέστη τεχνική βλάβη ενόσω κινείτο εντός της διώρυγας και προσάραξε προσωρινά, ωστόσο ρυμουλκήθηκε στη συνέχεια από τέσσερα ρυμουλκά προκειμένου να επισκευαστεί.

  Σύμφωνα με την Leth Agencies, η κυκλοφορία στο κανάλι αποκαταστάθηκε και εξελίσσεται κανονικά, ενώ η βλάβη του Glory αναμένεται να προκαλέσει μικρές μόνο καθυστερήσεις στον διάπλου των πλοίων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ