Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Ιαν-2023 09:27

  AstraZeneca: Εξαγοράζει τη βιοφαρμακευτική CinCor Pharma, έναντι 1,8 δισ. δολάριων

  AstraZeneca: Εξαγοράζει τη βιοφαρμακευτική CinCor Pharma, έναντι 1,8 δισ. δολάριων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην εξαγορά της αμερικανικής βιοφαρμακευτικής εταιρείας κλινικού σταδίου CinCor Pharma, η οποία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για την αντιμετώπιση της ανθεκτικής και ανεξέλεγκτης υπέρτασης καθώς και της χρόνιας νεφρικής νόσου, προχωρά ο φαρμακευτικός κολοσσός AstraZeneca.

  Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η AstraZeneca, το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται περίπου στο ποσό του 1,8 δισ. δολαρίων, ενώ η ολοκλήρωσή της θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο καρδιονεφρικών θεραπειών της προσθέτοντας το υποψήφιο φάρμακο baxdrostat (CIN-107) της CinCor για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης στην ανθεκτική υπέρταση.

  Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η AstraZeneca θα προσφέρει τίμημα 26 δολαρίων ανά μετοχή, συν επιπλέον μη διαπραγματεύσιμων δικαιωμάτων ύψους 10 δολαρίων ανά μετοχή, σε μετρητά, πληρωτέα με την υποβολή αίτησης στις ρυθμιστικές αρχές για το προϊόν baxdrostat.

  Το τίμημα αντικατοπτρίζει premium 121% σε σύγκριση με την τιμή κλεισίματος του τίτλου της CinCor στις 6 Ιανουαρίου 2023 και θέτει το ύψος της συμφωνίας στο 1,3 δισ. δολάρια, ενώ με την καταβολή των πρόσθετων δικαιωμάτων, η συνολική αξία της συναλλαγής θα διαμορφωθεί περίπου στο 1,8 δισ. δολάρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ