Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 08-Ιαν-2023 14:40

  Ρωσία - Λευκορωσία εντατικοποιούν την κοινή στρατιωτική εκπαίδευση

  Η Ρωσία θα εξετάσει την αναχρηματοδότηση του χρέους της Λευκορωσίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:24

  Η Ρωσία και η Λευκορωσία έχουν επιταχύνει την κοινή στρατιωτική εκπαίδευσή τους, επί τη βάσει της εμπειρίας που έχει αποκομίσει η Μόσχα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, με έμφαση στον αστικό ανταρτοπόλεμο, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι του υπουργείου Άμυνας της Λευκορωσίας.

  Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Μόσχα και το Μίνσκ έχουν ενισχύσει την κοινή παρουσία των στρατιωτικών τους δυνάμεων στη χώρα, με όπλα, στρατιωτικό προσωπικό και ειδικό εξοπλισμό, ενώ προγραμματίζουν τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με τη συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών.

  Η ενίσχυση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας γίνεται γνωστή ενώ επικρατεί σκεπτικισμός στην Ουκρανία και στη Δύση για το ενδεχόμενο η Μόσχα να χρησιμοποιήσει την Λευκορωσία ως ένα πεδίο εξαπόλυσης μιας νέας επίθεσης κατά της Ουκρανίας από το βορρά.

  Το Μινσκ επέτρεψε στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει έδαφος της Λευκορωσίας για την αποστολή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου του 2022.

  "Η περιφερειακή συγκέντρωση (ρωσικών και λευκορωσικών) στρατιωτικών δυνάμεων συνεχίζεται σχεδόν αδιάκοπα”, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι VoenTV.

  "Η ένταση των ασκήσεων μόνο αυξάνεται. Ο στόχος είναι (οι στρατιωτικές δυνάμεις) να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανταποδώσουν στο ενδεχόμενο εκδήλωσης επιθετικών ενεργειών σε όλα τα μέτωπα”.

  Σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό κανάλι ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην εκπαίδευση για τη διεξαγωγή αστικού ανταρτοπολέμου επί τη βάσει της εμπειρίας της Μόσχας στον πόλεμο της Ουκρανίας για την αντιμετώπιση καταστάσεων στις οποίες, ο εχθρός έχει οργανώσει θέσεις μάχης με τη χρήση όπλων σε πολλαπλά κτίρια.

  Κοινές αεροπορικές ασκήσεις από την 16η Ιανουαρίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου

  H Ρωσία και η Λευκορωσία θα πραγματοποιήσουν κοινές αεροπορικές ασκήσεις στο πλαίσιο της διμερούς περιφερειακής ανάπτυξης των ενόπλων δυνάμεών τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.

  Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν από την 16η Ιανουαρίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ίδιου υπουργείου.

  Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι ρωσικές αεροπορικές μονάδες έφτασαν σήμερα στη Λευκορωσία. Οι ασκήσεις θα βελτιώσουν τις δυνατότητες όλων των αεροπορικών βάσεων, αλλά και τα πεδία εκπαίδευσης της Αεροπορίας της Λευκορωσίας, αλλά και της αντιαεροπορικής της άμυνας, πρόσθεσε το υπουργείο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ