Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 08-Ιαν-2023 08:47

  Συνεργασία ΗΠΑ-Νότιας Κορέας για τη μελλοντική ανάπτυξη ιπτάμενων οχημάτων

  ΗΠΑ: Δεν εξετάζει προς ώρας χαλάρωση των δασμών εισαγωγής αλουμινίου και χάλυβα από τη Νότια Κορέα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (FAA) και της Νότιας Κορέας (KOCA) ανακοίνωσαν σήμερα συμφωνία συνεργασίας που αφορά τη μελλοντική ανάπτυξη ιπτάμενων οχημάτων προηγμένης τεχνολογίας (Advanced Air Mobility).

  Η συμφωνία προβλέπει ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα συγκεκριμένα προγράμματα και συνεργασία για την βελτίωση των επιπέδων ασφαλείας.

  "Η συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους μας για την ασφαλή ενσωμάτωση αυτών των νέων τεχνολογιών θα δημιουργήσει πιο αποτελεσματικές, βιώσιμες και θεμιτές επιλογές μεταφοράς", δήλωσε ο εκτελών χρέη διοικητή της FAA Μπίλι Νόλεν.

  Πολλές εταιρείες ανά τον κόσμο συναγωνίζονται για να αναπτύξουν αεροταξί -- ευρέως γνωστά ως ιπτάμενα οχήματα καθέτου απογειώσεως/προσγειώσεως (eVTOL) -- και να εξασφαλίσουν πιστοποίηση από τις κατά τόπους ρυθμιστικές αρχές.

  Η αμερικανική FAA έχει ανακοινώσει παρόμοιες συνεργασίες με τις Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας της Ιαπωνίας, της Βρετανίας, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, προκειμένου να εναρμονιστούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση πιστοποίησης σε ιπτάμενα οχήματα.

  Τέτοια οχήματα προορίζονται μελλοντικά να χρησιμοποιηθούν από υπηρεσίες για τη μεταφορά πελατών σε αεροδρόμια ή για τις μετακινήσεις μεταξύ κοντινών πόλεων. Φυσικά, το μποτιλιάρισμα δεν θα αποτελεί λόγο ανησυχίας για τους ταξιδιώτες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ