Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 07-Ιαν-2023 17:48

  Βρετανία και οι Ολλανδία θέλουν να οργανώσουν μεγαλύτερη υποστήριξη προς το ΔΠΔ για τη δίωξη εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία

  Βρετανία και οι Ολλανδία θέλουν να οργανώσουν μεγαλύτερη υποστήριξη προς το ΔΠΔ για τη δίωξη εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Μεγάλη Βρετανία και οι Κάτω Χώρες θέλουν να οργανώσουν μεγαλύτερη υποστήριξη προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη δίωξη εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία. Ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης, Ντομινίκ Ράαμπ και ο Ολλανδός ομόλογός του Ντίλαν Γιεσιγκέζ - Ζεγκέριους προσκαλούν τους υπουργούς Δικαιοσύνης από όλο τον κόσμο σε διάσκεψη στο Λονδίνο τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η βρετανική κυβέρνηση. Ο επικεφαλής εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Καρίμ Αμχάντ Καν, θα συμμετάσχει επίσης στη συνάντηση.

  Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εδρεύει στη Χάγη. Ο Χαν ερευνά από πέρυσι πιθανά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, η οποία δέχθηκε επίθεση από τη Ρωσία τον Φεβρουάριο, κατόπιν αιτήματος πολλών χωρών μελών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Η Ρωσία δεν είναι μέλος του εν λόγω Δικαστηρίου και αμφισβητεί τη δικαιοδοσία του.

  "Σχεδόν ένα χρόνο μετά την παράνομη εισβολή, η διεθνής κοινότητα πρέπει να παράσχει την ισχυρότερη υποστήριξή της στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ώστε οι εγκληματίες πολέμου να λογοδοτήσουν για τις θηριωδίες που παρακολουθούμε", δήλωσε ο Ράαμο. Η διάσκεψη θα πρέπει να επεκτείνει την πρακτική και οικονομική υποστήριξη για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο παγκοσμίως. Θα πρέπει επίσης να συντονίσει τις προσπάθειες ώστε να μπορέσει να διεξάγει έρευνες και να ασκήσει διώξεις.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ