Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 07-Ιαν-2023 17:39

  Πρωθυπουργός Μολδαβίας: Η Ουκρανία αγωνίζεται για τις ευρωπαϊκές αξίες

  153074955
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Μολδαβίας Ναταλία Γκαβριλίτα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την παράδοση αρμάτων μάχης Marder από τη Γερμανία στην Ουκρανία. Στην Ουκρανία υπερασπίζονται ευρωπαϊκές αξίες όπως η ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε ο Γκαβριλίτα στους δημοσιογράφους το Σάββατο κατά τη διάρκεια επίσκεψης της κρατικής ομάδας του CSU στο μοναστήρι Ζεόν της Άνω Βαυαρίας. "Η Ουκρανία πρέπει να υποστηριχθεί σε αυτόν τον αγώνα".

  Παρά την άμεση γειτονία της με την Ουκρανία, η Μολδαβία δεν φοβάται επί του παρόντος ρωσικές επιθέσεις, σύμφωνα με τον Γκαβριλίτα. Εφόσον οι μάχες δεν μετατοπιστούν προς τα δυτικά, η κυβέρνησή της θεωρεί την κατάσταση ασφαλείας σταθερή. Ωστόσο, η Μολδαβία επηρεάζεται ήδη σε μεγάλο βαθμό από τον υβριδικό πόλεμο της Ρωσίας, ο οποίος είναι εμφανής σε έναν αριθμό ρεκόρ κυβερνοεπιθέσεων και στοχευμένης παραπληροφόρησης.

  Η Γκαβριλίτα συζήτησε τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κατάσταση της Μολδαβίας με τους βουλευτές του CSU. Ο επικεφαλής της κρατικής ομάδας του CSU, Αλεξάντερ Ντομπρίντ δήλωσε: "Υποστηρίζουμε τη διαδικασία της Μολδαβίας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το συντομότερο δυνατό". Είπε ότι ήταν σημαντικό γι' αυτόν να στείλει το μήνυμα ότι το CSU στέκεται στο πλευρό της Μολδαβίας.

  Με τη σειρά του, η Γκαβριλίτα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη από τη Γερμανία, τόσο από τα κόμματα CDU - CSU όσο και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ