Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Ιαν-2023 23:45

  Μπούλαρντ (Fed St Louis): Ενισχύονται οι προοπτικές για "ήπια προσγείωση" του πληθωρισμού

  Μπούλαρντ (Fed): Οι αυξήσεις επιτοκίων 'έχουν δρόμο ακόμα'
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μπούλαρντ (Fed St Louis): Ενισχύονται οι προοπτικές για "ήπια προσγείωση" - Μειώνεται ο κίνδυνος της ύφεσης λέει ότι αυξάνονται οι προοπτικές για μια ήπια προσγείωση στις ΗΠΑ
  ΠΗΓΗ: BULLARD, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΚΡΊΣΗ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΌ ΔΡΌΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ:
  REUTERS
  Προσθέτει σχόλια για τη νομισματική πολιτική και την οικονομία

  Από τον Michael S. Derby

  Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το νέο έτος θα μπορούσε να φέρει επιτέλους ανακούφιση από τον πληθωρισμό, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ έχει μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

  Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς για τον καθορισμό των επιτοκίων "έχει αναλάβει επιθετική δράση κατά τη διάρκεια του 2022, με συνεχείς αυξήσεις του επιτοκίου που έχουν προγραμματιστεί για το 2023, και αυτό έχει επαναφέρει τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό σε ένα επίπεδο που συνάδει με τον στόχο της Fed για πληθωρισμό 2%", δήλωσε ο Μπούλαρντ σε υλικό που ετοιμάστηκε για μια παρουσίαση πριν από μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από την CFA Society St. Louis. "Κατά τη διάρκεια του 2023, ο πραγματικός πληθωρισμός πιθανότατα θα ακολουθήσει τις προσδοκίες για επιβράδυνση, καθώς η πραγματική οικονομία ομαλοποιείται", είπε.

  Ο Μπούλαρντ δήλωσε ότι είναι όλο και πιο αισιόδοξος πως η Fed μπορεί να επιτύχει τον στόχο της για μείωση του πληθωρισμού χωρίς να στείλει την οικονομία σε ύφεση, όπως πολλοί επικριτές της Fed και οικονομολόγοι πιστεύουν ότι θα συμβεί.

  "Η πιθανότητα μιας ήπιας προσγείωσης έχει αυξηθεί σε σύγκριση με το πού βρισκόταν το φθινόπωρο του 2022, όταν φαινόταν πιο αμφίβολη", είπε ο Μπούλαρντ στους δημοσιογράφους. "Και ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι οι προοπτικές για μια ήπια προσγείωση έχουν αυξηθεί είναι ότι η αγορά εργασίας δεν έχει αποδυναμωθεί με τον τρόπο που πολλοί είχαν προβλέψει", είπε.

  "Η αγορά εργασίας μπορεί να παραμείνει αρκετά ανθεκτική κατά τη διάρκεια του 2023", δήλωσε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι οι πολλές εταιρείες εξακολουθούν να προσλαμβάνουν.

  "Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να καταπολεμήσουμε τον πληθωρισμό" λόγω της ισχυρής αγοράς εργασίας, δήλωσε ο Μπούλαρντ, και πρόσθεσε: "Καταπολεμήστε τον πληθωρισμό τώρα, θέστε τον υπό έλεγχο, επαναφέρετε τον στο 2%, τώρα που αντέχει η αγορά εργασίας".

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ