Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 04-Ιαν-2023 14:06

    Ο Ερντογάν εξαγγέλλει νέα αύξηση στο δημόσιο και απειλεί την Ελλάδα με τον Ταϊφούν αν δεν "κάτσει καλά"

    Ο Ερντογάν εξαγγέλλει νέα αύξηση στο δημόσιο και απειλεί την Ελλάδα με τον Ταϊφούν αν δεν "κάτσει καλά"
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Με ευχές προς τους βουλευτές του κόμματός του για το νέο έτος ξεκίνησε την ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με τις αντίστοιχες απειλές προς την Ελλάδα.

    Αφού πρώτα ο Τούρκος πρόεδρος ευλόγησε τα γένια του εξαγγέλλοντας νέα έργα και επιδοτήσεις, προχώρησε σε νέα αύξηση, καθώς σύμφωνα με τα όσα είπε, η χθεσινή εξαγγελθείσα αύξηση 25% στους μισθούς και τις συντάξεις δημοσίου, θα είναι εν τέλει 30%, ενώ αύξησε την κατώτατη σύνταξη στις 5.500 λίρες. Εν συνεχεία εξαπέλυσε νέα πυρά προς την Ελλάδα, από το βήμα του ομιλητή κατά τη διεξαγωγή της συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του ΑΚΡ. 

    "Θα ενισχύσουμε τη δημοκρατία μας για να μην αφήσουμε κανένα τμήμα της χώρας μας που τα αιτήματα για δικαιώματα και ελευθερίες να μην ικανοποιούνται. Θα συνεχίσουμε να ανεβάζουμε τη χώρα μας στην περιοχή της και στον κόσμο", είπε ο Ερντογάν και εξυμνώντας το προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης προσέθεσε: "Η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι η πίστη μας. Θα χτίσουμε τον Τουρκικό Αιώνα μαζί με το έθνος μας. Χρησιμοποιούμε την ικανότητα ταχείας λήψης αποφάσεων που παρέχεται από το νέο μας σύστημα διαχείρισης για να υλοποιήσουμε τα έργα μας πιο γρήγορα".

    "Δεν είχαμε εμείς πύραυλο, και τώρα που φτιάξαμε τον δικό μας, οι Έλληνες πανικοβλήθηκαν. Οι εφημερίδες γράφουν πρωτοσέλιδα: 'Κοιμάστε κι ο Τούρκος από εκεί στέλνει Ταϊφούν από τη Σμύρνη'", είπε ο Ερντογάν και προσέθεσε αναφερόμενος στο πύραυλο Ταϊφούν: "έχει εμβέλεια 510 χιλιομέτρων. Δεν είναι αρκετό. Πρέπει να την αυξήσουμε στα 1000 χιλιόμετρα".

    Στη συνέχεια ήρθε και η απειλή: "Ηρεμήστε, συμπεριφερθείτε καλά. Δεν έχουμε καμία σχέση εμείς με την Αθήνα. Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν".

    Πέτρος Κράνιας

    Διαβάστε ακόμα: 

    * Προς τα μέσα Μαΐου σκέφτεται να κάνει τις εκλογές ο Ερντογάν - Νωρίτερα θέλει η αντιπολίτευση

    * Απειλές Καλίν: Αφήστε τα 12 μίλια - Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα

    * Αύξηση 25% σε μισθούς και συντάξεις Δημοσίου ανακοίνωσε ο Ερντογάν

    * Αναμενόμενο "ξεφούσκωμα" του πληθωρισμού στην Τουρκία - Δυσοίωνο το μέλλον λένε οι αναλυτές

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ