Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Ιαν-2023 16:11

  Αρχηγός γερμανικής αντικατασκοπείας: "Εντάθηκε η δραστηριότητα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία"

  Αρχηγός γερμανικής αντικατασκοπείας: "Εντάθηκε η δραστηριότητα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ενδιαφέρον των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για την Γερμανία αυξάνεται όσο συνεχίζεται ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία. Την δήλωση αυτή έκανε ο αρχηγός Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την προστασία του συντάγματος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Τόμας Χάλντενβανγκ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

  Ο Χάντελβανγκ αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανακοίνωση για την σύλληψη υπαλλήλου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κατασκοπείας και Αντικατασκοπείας της Γερμανίας, που θεωρείται ύποπτος ότι διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό της Ρωσίας. Ο συλληφθείς θεωρείται ύποπτος ότι διαβίβαζε μυστικές πληροφορίες στην ρωσική πλευρά. Σύμφωνα με τον Χάλντενβνγκ, το περιστατικό αυτό μπορεί να υποδηλώνει πόσο πραγματικός είναι ο κίνδυνος που προέρχεται από τη Μόσχα. Ο Χάλντεβάνγκ υπέθεσε ότι η Ρωσία προσπαθεί επίσης να καλύψει το κενό που άφησε η απέλαση 40 υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μόσχα προσπαθεί να καλύψει τις απώλειες που υπέστη.

  "Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να μην επιτρέψουμε την άφιξη στην Γερμανία νέων προσώπων, τα οποία εμπλέκονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες", υπογράμμισε ο Χάλντενμπανκγ, διευκρινίζοντας ότι η Γερμανία έκανε πιο αυστηρή την διαδικασία χορήγησης βίζας στους Ρώσους. Ο αρχηγός της γερμανικής αντικατασκοπείας δήλωσε επίσης ότι το Βερολίνο αναμένει να αυξηθεί ο αριθμός των ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων και οι εκστρατείες παραπληροφόρησης, αλλά η υπηρεσία αντικατασκοπείας είναι καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα.

  Ο Χάλντενβανγκ συμπεριέλαβε επίσης την Κίνα και το Ιράν στα κράτη των οποίων οι μυστικές υπηρεσίες αναπτύσσουν σημαντική δραστηριότητα στην Γερμανία.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ