Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Ιαν-2023 11:34

  Οι αντασφαλιστικές εταιρείες αποκλείουν Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία από τα νέα συμβόλαιά τους

  Οι αντασφαλιστικές εταιρείες αποκλείουν Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία από τα νέα συμβόλαιά τους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αντασφαλιστικές εταιρείες, που αναλαμβάνουν την ασφαλιστική κάλυψη ασφαλιστικών επιχειρήσεων, αφαιρούν από τα νέα συμβόλαια που προσφέρουν στους πελάτες τους τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, όπως προκύπτει από έκθεση που δημοσίευσε την Τρίτη η εταιρεία αντασφαλίσεων Gallagher Re.

  Ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη σταματίσει την παροχή ασφαλιστικών καλύψεων σε συμβόλαια που αφορούν τις ανωτέρω χώρες υπό τον φόβο του κινδύνου κυρώσεων ή μεγάλων απωλειών.

  Ωστόσο, δεδομένου ότι συνήθως οι αντασφαλιστικές εταιρείες ανανεώνουν τα συμβόλαιά τους με τις ασφαλιστικές εταιρείες - πελάτες τους την 1η Ιανουαρίου, τώρα είναι ουσιαστικά η πρώτη ευκαιρία που έχουν πολλές αντασφαλιστικές να προσαρμόσουν τα συμβόλαια 12μηνης διάρκειας που παρέχουν στις νέες συνθήκες που δημιούργησε ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία που ξεκίνησε πέρυσι τον Φεβρουάριο.

  Ο κλάδος έχει καταλήξει σε συμφωνία για τους αποκλεισμούς των συγκεκριμένων χωρών από τα συμβόλαια, γεγονός που σημαίναι ότι από την 1η Ιανουαρίου "είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστεί κάλυψη” για την περιοχή, σημειώνει στο Reuters ο πρόεδρος της Gallagher Re International, Τζέιμς Βίκερς.

  Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επηρεάσει και την αγορά ασφαλίσεων, δεδομένου ότι χωρίς αντασφάλιση οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις πιθανότατα θα είναι ακόμη πιο απρόθυμες να παράσχουν ασφαλιστικές καλύψεις για τη Ρωσία και την Ουκρανία, σύμφωνα με πηγές του κλάδου. Ήδη, οι ασφαλιστές πλοίων έχουν δηλώσει ότι σταματούν τις ασφαλιστικές καλύψεις.

  Οι αντασφαλιστικές εταιρείες εμφανίζονται επίσης ιδιαίτερα ανήσυχες και για την εξέλιξη της αγοράς των αεροπορικών μεταφορών, καθώς βρίσκονται αντιμέτωπες με μεγάλες απώλειες λόγω των αεροσκαφών που παραμένουν καθηλωμένα στη Ρωσία.

  Σύμφωνα με την Gallagher Re, τα επιτόκια αντασφάλισης αεροπορικών μεταφορών αυξήθηκαν έως και 200% την 1η Ιανουαρίου για ορισμένες δραστηριότητες.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ