Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Ιαν-2023 09:37

  Τουρκία: Υποχώρηση του PMI για δέκατο διαδοχικό μήνα

  183295594 01/23
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συρρίκνωση για δέκατο διαδοχικό μήνα κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Τουρκία τον Δεκέμβριο δείχνοντας ωστόσο σημάδια βελτίωσης από τους προηγούμενους μήνες.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα, η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες μπορεί να μειώθηκαν αλλά με μικρότερο ρυθμό.

  Ο Δείκτης PMI για τη μεταποίηση διαμορφώθηκε στο 48,1 τον Δεκέμβριο, από 45,7 τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης και η S&P Global.

  "Υπήρχαν κάποιες ενδεικτικές ενδείξεις βελτίωσης στην τελευταία έρευνα PMI, η οποία αν συνεχιστεί το νέο έτος θα μπορούσε να δει τον τουρκικό μεταποιητικό τομέα να κερδίζει κάποιο έδαφος", δήλωσε ο Andrew Harker, οικονομικός διευθυντής της S&P Global Market Intelligence.

  "Ενώ η ζήτηση παραμένει εύθραυστη, ιδιαίτερα σε διεθνές επίπεδο, οι πιέσεις κόστους δεν είναι τόσο ακραίες όσο νωρίτερα το 2022 και οι συνθήκες της εφοδιαστικής αλυσίδας βελτιώνονται, ελπίζουμε να προσφέρει έναν αισιόδοξο άνεμο στον τομέα που οδεύει προς το 2023" πρόσθεσε. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ