Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Δεκ-2022 18:32

  ECDC: "Αδικαιολόγητα" τα υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για επιβάτες που φτάνουν στην ΕΕ από Κίνα

  155268398
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εισαγωγή της υποχρεωτικής εξέτασης για την Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους επιβάτες που αφίκνυνται από την Κίνα –όπου ο αριθμός των κρουσμάτων έχει εκτοξευθεί– είναι "αδικαιολόγητη", εκτιμά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC).

  Οι χώρες της ΕΕ "έχουν σχετικά υψηλά επίπεδα ανοσοποίησης και εμβολιασμού" και "οι παραλλαγές που κυκλοφορούν στην Κίνα, κυκλοφορούν ήδη στην ΕΕ" ανέφερε στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία αυτή, εξηγώντας ότι το μέτρο των υποχρεωτικών τεστ δεν είναι αναγκαίο στο σύνολο της ΕΕ.

  Για τα ECDC, "οι πιθανές λοιμώξεις" που μπορεί να εισαχθούν είναι "σχετικά περιορισμένες" σε σύγκριση με τον αριθμό εκείνων που κυκλοφορούν ήδη καθημερινά. Επιπροσθέτως, τα συστήματα υγείας "είναι σήμερα σε θέση να διαχειριστούν" την ασθένεια.

  Πολλές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει υποχρεωτικά τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν από την Κίνα.

  Το αιφνιδιαστικό τέλος της λεγόμενης "πολιτικής μηδενικής Covid" στην Κίνα και η επανέναρξη των ταξιδιών στο εξωτερικό, σημειώνεται σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κύμα λοιμώξεων στον κόσμο.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ