Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Δεκ-2022 16:20

  ΗΠΑ: Επιβραδύνθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα ο ρυθμός αύξησης των τιμών κατοικιών τον Οκτώβριο

  ΗΠΑ: Επιβραδύνθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα ο ρυθμός αύξησης των τιμών κατοικιών τον Οκτώβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτωτικά κινήθηκαν τον Οκτώβριο οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ, για τέταρτο διαδοχικό μήνα, καθώς η αύξηση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων συνεχίζει να ψαλιδίζει τη ζήτηση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

  Ειδικότερα, ο εθνικός δείκτης τιμών κατοικιών S&P CoreLogic Case Shiller υποχώρησε κατά 0,5% τον Οκτώβριο, σε μηνιαία βάση, ενώ αποκλιμάκωση κατέγραψε και σε διάστημα 12μήνου. Ειδικότερα, σε ετήσια βάση, οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν άνοδο 8,6% τον Οκτώβριο, με τον ρυθμό ανόδου ωστόσο να έχει επιβραδύνει σημαντικά από το 10,4% του Σεπτεμβρίου.

  Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, ο δείκτης τιμών κατοικιών υποχώρησε τον Οκτώβριο κατά 0,3% έναντι του Σεπτεμβρίου.

  Η αμερικανική αγορά κατοικίας έχει πληγεί από τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, τα οποία συνεχίζουν να κινούνται άνω του 6%, την ώρα που και το απόθεμα κατοικιών προς πώληση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

  "Καθώς η Federal Reserve συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια, η χρηματοδότηση στεγαστικών δανείων συνεχίζει να αποτελεί αντίθετο άνεμο για τις τιμές των κατοικιών", σημειώνει ο Craig J. Lazzara, διευθύνων σύμβουλος της S&P DJI.

  "Δεδομένων των συνεχιζόμενων προσδοκιών για ένα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, οι τιμές μπορεί κάλλιστα να συνεχίσουν να αποδυναμώνονται", πρόσθεσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ