Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Δεκ-2022 14:27

  Σε υψηλό 14 ετών το 2ετές ομόλογο της Γερμανίας

  Άλμα διετίας για το ιταλικό spread
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε υψηλά 14 ετών κινείται το διετές γερμανικό ομόλογο σήμερα διευρύνοντας τα κέρδη που προήλθαν από τη διαφαινόμενη διάθεση της ΕΚΤ να συνεχίσει την επιθετική της πολιτική ως προς τα επιτόκια. 

  Μπορεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να χαλάρωσε τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, αυξάνοντας το βασικό της επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης αλλά σηματοδότησε πιο σημαντική σύσφιξη στο μέλλον καθώς προσπαθεί να επαναφέρει τον υψηλό πληθωρισμό στον στόχο του 2%. 

  Η απόδοση του διετούς κρατικού ομολόγου της Γερμανίας, το οποίο είναι πιο ευαίσθητο στις αλλαγές των προσδοκιών για τα επιτόκια, έφτασε 2,704% που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 2008. Στο δεκαετές η απόδοση έφτασε στο 2,507% κοντά στο υψηλό 11 ετών, που τον Οκτώβριο του 2011 είχε φτάσει στο 2,532%. 

  Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Ιταλίας σημείωσε άνοδο  στο 4,612%.  Μέχρι τώρα στον Δεκέμβριο έχει αυξηθεί κατά 74 μονάδες βάσης και βρίσκεται σε τροχιά για τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Μάιο του 2018.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ