Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Δεκ-2022 12:56

  Tesla: Αιφνιδιαστική επιβράδυνση της παραγωγής στο εργοστάσιο στη Σανγκάη

  144279293 12/22
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πλάνο μειωμένης παραγωγής θα ακολουθήσει η Tesla στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη και τον Ιανουάριο συνεχίζοντας την ίδια πολιτική από τον Δεκέμβριο.

  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του πρακτορείου Reuters η Tesla θα λειτουργήσει για 17 ημέρες τον Ιανουάριο στο διάστημα 3-19 Ιανουαρίου διακόπτοντας την παραγωγή από 20 έως 31 Ιανουαρίου για ένα εκτεταμένο διάλειμμα  για την Κινεζική Πρωτοχρονιά.

  Όπως αναφέρει το Reuters η Tesla δεν διευκρινίζει τους λόγους επιβράδυνσης στο σχέδιο παραγωγής της ενώ δεν διευκρινίζεται αν οι εργασίες θα συνεχιστούν για το Model 3 και το Model Y στο εργοστάσιο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Σημειώνει μάλιστα ότι δεν είναι σύνηθες για την Tesla να κάνει παύση των εργασιών λόγω της πρωτοχρονιάς. 

  Οι τελευταίες περικοπές παραγωγής της Tesla στη Σαγκάη έρχονται εν μέσω ενός αυξανόμενου κύματος λοιμώξεων μετά την αποχώρηση της Κίνας από την πολιτική της για μηδενικό COVID νωρίτερα αυτό το μήνα. Αυτή η κίνηση χαιρετίστηκε από τις επιχειρήσεις, αν και έχει διαταράξει τις παραγωγικές εργασίες εκτός της Tesla.

  Το εργοστάσιο της Σαγκάης, ο σημαντικότερος κόμβος παραγωγής για την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Ίλον Μασκ, είχε κανονική λειτουργία την τελευταία εβδομάδα του περασμένου Δεκεμβρίου και έκανε ένα τριήμερο διάλειμμα για την Κινεζική Πρωτοχρονιά.

  Το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη απασχολεί περίπου 20.000 εργαζόμενους. Αντιπροσώπευε περισσότερο από το ήμισυ της παραγωγής της Tesla τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2022.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ