Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 25-Δεκ-2022 14:45

  Η Ρωσία μπορεί να αυξήσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου εάν η απαγόρευση της ΕΕ περιορίσει τη διύλιση

  Ρωσικο πετρελαιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ρωσία μπορεί να αυξήσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου, εάν η απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εισαγωγές καυσίμων της χώρας έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της απόδοσης των διυλιστηρίων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ σε συνέντευξή του στο Tass.

  "Εάν υπάρχουν προβλήματα με την πώληση πετρελαϊκών προϊόντων, η διύλιση πετρελαίου σε κάποιο βαθμό μπορεί να αντικατασταθεί από πρόσθετες ποσότητες εξαγωγών πετρελαίου", δήλωσε ο Νόβακ. Υπάρχει ακόμη η πιθανότητα η απαγόρευση της ΕΕ να μην επηρεάσει καθόλου τη ρωσική διύλιση πετρελαίου, είπε. 

  Η απαγόρευση της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικών πετρελαιοειδών τίθεται σε ισχύ από τις 5 Φεβρουαρίου και έρχεται να προστεθεί στον περιορισμό των εισαγωγών αργού πετρελαίου που επιβλήθηκε από τις αρχές Δεκεμβρίου.

  Η Ρωσία θα παράγει τουλάχιστον περίπου 490 έως 500 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου το επόμενο έτος, δήλωσε σήμερα ο Νόβακ επαναλαμβάνοντας τις προηγούμενες εκτιμήσεις του. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 9,84 έως 10,04 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, με βάση την αναλογία 7,33 βαρέλια ανά τόνο. 

  Φέτος η Ρωσία μπορεί να παράγει 535 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου, δήλωσε ο Νόβακ την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ