Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Δεκ-2022 18:56

  ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών για δεύτερο διαδοχικό μήνα

  ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών για δεύτερο διαδοχικό μήνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο, καθώς οι Αμερικανοί επωφελήθηκαν από την επιβράδυνση των επιτοκίων των ενυπόθηκων δανείων και από τα κίνητρα που προσφέρουν οι κατασκευαστικές. Συνολικά, ωστόσο, η αγορά ακινήτων παραμένει σε ύφεση.

  Ειδικότερα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 5,8% σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό 640.000 μονάδων τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου. Ο ρυθμός πωλήσεων για τον Οκτώβριο αναθεωρήθηκε πτωτικά στις 605.000 μονάδες από τις 632.000 σύμφωνα με την προηγούμενη εκτίμηση.

  Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στις μεσοδυτικές και δυτικές πολιτείες, αλλά μειώθηκαν στα βορειοανατολικά και στον πυκνοκατοικημένο Νότο.

  Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ένα μικρό μερίδιο των πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ, θα διολισθήσουν στις 600.000 μονάδες τον Νοέμβριο. Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 15,3% σε ετήσια βάση.

  Η National Association of Home Builders ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι τον Δεκέμβριο το 62% των κατασκευαστών χρησιμοποιούσαν κίνητρα για να προσελκύσουν τους αγοραστές, συμπεριλαμβανομένης της παροχής εξαγοράς του επιτοκίου υποθήκης, της καταβολής πόντων για τους αγοραστές και της μείωσης των τιμών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ