Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Δεκ-2022 12:42

  Παραλήρημα Ερντογάν κατά της Ελλάδας σε ισλαμικό συνέδριο: Πνιγμοί μεταναστών, βασανιστήρια, ισλαμοφοβία

  Παραλήρημα Ερντογάν κατά της Ελλάδας σε ισλαμικό συνέδριο: Πνιγμοί μεταναστών, βασανιστήρια, ισλαμοφοβία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Εναρκτήριο Συνέδριο του Συνταγματικού Δικαστικού Συνεδρίου του Ισλαμικού Κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Ζουτχού Αρσλάν έκαναν τις εναρκτήριες ομιλίες του συνεδρίου. Όμως τι κι αν το συνέδριο αφορά τον ισλαμικό κόσμο; Επίκεντρο στην ομιλία του Ερντογάν ήταν πάλι η Ελλάδα.

  "Ο αρνητικός αντίκτυπος των κυμάτων μνησικακίας και μίσους, προϊόν της άποψης προς τους Μουσουλμάνους, συνεχίζεται ακριβώς δίπλα μας σήμερα. Η στάση της δυτικής γειτονικής μας Ελλάδας απέναντι στους μετανάστες έχει τώρα έχει φτάσει στο επίπεδο της αγριότητας: Κάθε μέρα, κάτι νέο προστίθεται στη σκληρότητα που πηγαίνει από το να βυθίσεις στη μέση της θάλασσας μέχρι να απωθήσεις τους μετανάστες με βασανιστήρια και ανακρίσεις", είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι:

  "Οι δυτικές χώρες δεν δείχνουν αξιοσημείωτη αντίδραση σε αυτή την απληστία και τη σκληρότητα της Ελλάδας. Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε συναντήσει καμία προσπάθεια για την αποτροπή αυτής της δίωξης και την προστασία των δικαιωμάτων των καταπιεσμένων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των γυναικών. Είμαστε όλοι βαθιά λυπημένοι από τη συνεχιζόμενη αδιαφορία απέναντι στις εικόνες που αντανακλώνται από τη γραμμή των συνόρων και τα καταφύγια προσφύγων που μοιάζουν με ναζιστικά στρατόπεδα. Παρατηρούμε παρόμοια στάση στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Οι θεσμοί, που αποτελούν την πόρτα και τον τοίχο για τους Σύρους, Ιρακινούς και Αφρικανούς μετανάστες, είναι όσο το δυνατόν πιο ανεκτικοί όταν πρόκειται για τρομοκράτες PKK και FETO. Οι πραξικοπηματίες, που σκότωσαν 250 πολίτες μας το βράδυ της 15ης Ιουλίου, μπορούν πλέον να περπατούν ελεύθερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες κουνώντας τα χέρια τους. Η αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση χρηματοδοτεί τις επιθέσεις της κατά της Συρίας, του Ιράκ και της Τουρκίας με εκατομμύρια ευρώ που συλλέγει σε αυτές τις χώρες κάθε χρόνο. Γνωρίζουμε επίσης ότι υπάρχουν χώρες που περιλαμβάνουν άμεσα τη βοήθεια προς την τρομοκρατική οργάνωση στους δικούς τους προϋπολογισμούς. Οι τρομοκράτες προστατεύονται και φυλάσσονται κρύβονται πίσω από την έννοια του αιτούντος πολιτικού ασύλου του οποίου ο ορισμός, τα σύνορα και το πλαίσιο είναι ασαφή και οι άνθρωποι που εμπλέκονται στο έγκλημα του πραξικοπήματος απάγονται από τη δικαιοσύνη. Οι δυτικές χώρες δεν πήραν κανένα νομικό μέτρο, παρ' όλες τις απαιτήσεις μας σχετικά με τους πολλούς φυγάδες πραξικοπηματίες, των οποίων τα ονόματα, οι ποινικοί φάκελοι και τα εγκλήματα αποκαλύφθηκαν".

  Κλείνοντας την ομιλία του είπε "Πιστεύω ότι το μέλλον μας ως Ισλαμικός Κόσμος θα είναι πολύ πιο λαμπρό από το παρόν μας".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ