Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Δεκ-2022 19:28

  Ρωσία: Ο ιδρυτής της Wagner συμφώνησε να στέλνονται γυναίκες κρατούμενες στον πόλεμο

  18191225
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ιδρυτής της λεγόμενης ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση που έκανε ο βουλευτής της νομοθετικής συνέλευσης της περιοχής του Σβερντλόφσκ, Βιτσισλάβ Βένγκερ, ο οποίος ζήτησε από τον Πριγκόζιν να στρατολογήσει γυναίκες κρατούμενες από την περιοχή.

  "Αυτή τη στιγμή απευθύνθηκε σε μένα μια ομάδα γυναικών, που εκτίουν ποινές φυλάκισης στις φυλακές ΙΚ-6 του Νίζνιι Ταγκίλ της περιοχής Σβερντλόφσκ. Είναι έτοιμες να σταλούν στη ζώνη που διεξάγεται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση, ως συνδέσμοι, γιατροί, νοσοκόμες, για να βοηθήσουν τους στρατιωτικούς μας", έγραψε ο βουλευτής Βένγκερ (η ανάρτηση του εμφανίσθηκε σε ένα από τα κανάλια που διαθέτει στην εφαρμογή Telegram μια από τις δομές του Πριγκόζιν).

  "Συμφωνώ μαζί σας απολύτως. Όχι μόνο σαν νοσοκόμες και σύνδεσμοι, αλλά και να ενταχθούν στις ομάδες δολιοφθοράς και στα ζεύγη ελεύθερων σκοπευτών. Όλοι γνωρίζουν ότι όλα αυτά γινόντουσαν ευρέως. Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά πιστεύω ότι θα περιμένουμε", απάντησε ο Πριγκόζιν .

  Ο επιχειρηματίας Γιεβγκένι Πριγκόζιν, πρόσφατα παραδέχθηκε δημοσίως ότι ίδρυσε την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner, η οποία συμμετέχει στον πόλεμο στην Ουκρανία από το 2014.

  Του τελευταίους μήνες ο Πριγκόζιν δραστηριοποιείται ενεργά στην στρατολόγηση Ρώσων κρατουμένων, οι οποίοι στέλνονται από τις ρωσικές φυλακές στον πόλεμο στην Ουκρανία.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ