Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Δεκ-2022 14:27

  Βρετανία: Απροσδόκητη ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων τον Δεκέμβριο

  Βρετανία: Απροσδόκητη ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων τον Δεκέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απροσδόκητη αύξηση της ζήτησης είδαν τον Δεκέμβριο οι Βρετανοί λιανοπωλητές, αλλά αναμένουν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα υποχωρήσουν εκ νέου το 2023 καθώς οι αγοραστές πιέζονται από το αυξανόμενο κόστος ζωής.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI), ο δείκτης που μετρά τη διαφορά στο ποσοστό λιανοπωλητών που αναφέρουν ετήσιες αυξήσεις και μειώσεις στους όγκους των πωλήσεών τους, αυξήθηκε στο +11 τον Δεκέμβριο από -19 του Νοεμβρίου.

  Πρόκειται για μέτρηση εξαιρετικά υψηλότερη τόσο από την εκτίμηση για επιδείνωση στο -21 που είχαν κάνει οι λιανοπωλητές τον περασμένο μήνα όσο και από τη μέση πρόβλεψη για διολίσθηση στο -23 σε δημοσκόπηση του Reuters.

  Για τον Ιανουάριο ωστόσο οι λιανοπωλητές παραμένουν απαισιόδοξοι, καθώς βλέπουν το ισοζύγιο των πωλήσεων να υποχωρεί στο -17.

  "Η οποιαδήποτε εορταστική διάθεση αναμένεται να είναι βραχύβια. Οι έμποροι λιανικής προετοιμάζονται για ψυχρούς ανέμους που θα χτυπήσουν τον κλάδο αυτόν το χειμώνα, με τις καταναλωτικές δαπάνες να δέχονται ισχυρό πλήγμα από τον υψηλό πληθωρισμό", δήλωσε ο οικονομολόγος της CBI Μάρτιν Σαρτόριους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ