Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Δεκ-2022 14:22

  Πούτιν: Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τον βαθμό ετοιμότητας των πυρηνικών μας δυνάμεων

  Πουτιν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΕΜΡΩΣΗ: 15:21

  "Σχεδόν όλο το δυναμικό του ΝΑΤΟ χρησιμοποιείται εναντίον της Ρωσίας", υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε ομιλία του προς τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων.

  Ο Πούτιν προειδοποίησε επίσης ότι η Ρωσία θα εκπληρώσει τα καθήκοντά της και ότι η χώρα θα αυξήσει τις στρταιωτικές της δυνατότητες.

  "Πολεμάτε όπως οι ήρωες των προηγούμενων πολέμων της χώρας", δήλωσε στη συνέχεια ο Πούτιν και πρόσθεσε: "Καθήκον μας είναι να βελτιώσουμε τις στρατιωτικές δυνατότητες. Οι μονάδες του στρατού μας έχουν αποκτήσει τεράστια στρατιωτική εμπειρία. Η στρατιωτική εμπειρία που αποκτήθηκε στη Συρία πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Πρέπει να αναλύσετε την εμπειρία του ΝΑΤΟ".

  Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι "θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την ετοιμότητα μάχης των πυρηνικών δυνάμεων".

  Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί να πετύχει τους στόχους της στην Ουκρανία χωρίς να βλάψει την οικονομία της με τη στρατιωτικοποίησή της. Ειδικότερα, ανέφερε ότι η Ρωσία θα βελτιώσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις σταθερά και ήρεμα χωρίς να υπονμεύσει την ποιότητα των κοινωνικών υπηρεσιών για τον ρωσικό λαό.

  Ο ρωσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat -επονομάζεται "Satan II" και μπορεί να καταφέρει πυρηνικά πλήγματα στις Ηνωμένες Πολιτείες- θα είναι έτοιμος για να αναπτυχθεί στο εγγύς μέλλον, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

  Ο Πούτιν ανακοίνωσε ακόμη πως ο ρωσικός στόλος θα εφοδιαστεί από τις αρχές Ιανουαρίου με νέους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon, ένα όπλο που ανήκει στη νέα γενιά όπλων που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια από τη Μόσχα.

  "Στις αρχές Ιανουαρίου, η φρεγάτα Ναύαρχος Γκορσκόφ θα είναι εξοπλισμένη με νέους πυραύλους Zircon, που δεν έχουν αντίστοιχους σ'όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Πούτιν.

  "Η εμπειρία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (σ.σ. έτσι αποκαλεί η Ρωσία την εισβολή της στην Ουκρανία) στην Ουκρανία έδειξε τη σημασία των drones", πρόσθεσε ο ίδιος.

  Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στη χρηματοδότηση του στρατού και ότι θα δοθεί στις ένοπλες δυνάμεις ό,τι χρειαστεί.

  Παράλληλα, ο Πούτιν παραδέχτηκε ότι η "μερική" επιστράτευση ανέδειξε ορισμένα προβλήματα. "Οι 150.000 κινητοποιημένοι, οι οποίοι εκπαιδεύονται, είναι αρκετοί για τις εφεδρείες. Το υπουργείο Άμυνας πρέπει να αντιδράσει απέναντι στους επικριτές".

  Σοϊγκού: Η Ρωσία αγωνίζεται στην Ουκρανία για να προστατεύσει τους ανθρώπους από τη γενοκτονία και την τρομοκρατία

  Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, πρότεινε σήμερα τη σταδιακή αύξηση της ηλικίας στράτευσης από τα 18 στα 21 και της ανώτατης ηλικίας στράτευσης από τα 27 στα 31, αλλά και την αύξηση του μάχιμου προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων από το 1.150.000 εκατομμύριο στο 1.500.000, καθώς οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να πολεμούν στην Ουκρανία τον επόμενο χρόνο.

  Αυτό χρειάζεται "για να διασφαλισθεί η επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσίας" δήλωσε ο Σοϊγκού απευθυνόμενος προς τον Πούτιν. Είπε, επίσης ότι 695.000 από τους μαχητές πρέπει να είναι επαγγελματίες στρατιώτες με σύμβαση, σε αντίθεση με τους στρατεύσιμους που υπηρετούν υποχρεωτικά την στρατιωτική τους θητεία.

  Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν με διάταγμα που είχε υπογράψει μόλις αυτό το καλοκαίρι διέταξε την αύξηση του μάχιμου προσωπικού κατά 137.000 στρατιώτες από την 1η Ιανουαρίου 2023 για να φτάσει το επίπεδο των 1.150.000, ενώ έχει επίσης επιστρατεύσει περισσότερους από 300.000 εφέδρους σε μια αμφιλεγόμενη επιστράτευση για να υποστηρίξει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

  Ο Σεργκέι Σοϊγκού, υποστήριξε επίσης ότι οι συλλογικές δυνάμεις της Δύσης πολεμούν τη Ρωσία στην Ουκρανία.

  "Η Δύση προσπαθεί να παραβλέψει τον πυρηνικό εκβιασμό, μεταξύ άλλων για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια", σημείωσε.

  Ακόμη, ανέφερε ότι η Δύση προσπαθεί να παρατείνει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Υποστήριξε επίσης ότι η Ρωσία αγωνίζεται στην Ουκρανία για να προστατεύσει τους ανθρώπους από τη γενοκτονία και την τρομοκρατία.

  Στη συνέχεια, τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για συζητήσεις.

  Ο Σοϊγκού υποστήριξε ακόμη ότι το στρατιωτικό δυναμικό της Ουκρανίας καταστρέφεται. "27 χώρες έχουν ήδη δαπανήσει 97 δισ. δολάρια για προμήθειες όπλων στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δαπανούν μεγάλα ποσά για τον πόλεμο της πληροφορίας".

  Όσον αφορά τη "μερική" επιστράτευση, δήλωσε ότι υπήρξε μεγάλη πρόκληση για τη χώρα και τον στρατό. "Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες κατά τη διάρκεια της μερικής επιστράτευσης", δήλωσε χαρακτηριστικά, ωστόσο πρόσθεσε ότι αυτή βελτίωσε τις πολεμικές ικανότητες του στρατού.

  Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι τα ουκρανικά λιμάνια του Μπερντιάνσκ και της Μαριούπολης - που βρίσκονται στην Αζοφική Θάλασσα σε έδαφος που κατέχουν οι ρωσικές δυνάμεις - είναι λειτουργικά.

  Παράλληλα, ο Σοϊγκού προειδοποίησε ότι "πυρηνικές μας δυνάμεις είναι σε θέση να παρέχουν στρατηγική αποτροπή".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ