Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 21-Δεκ-2022 08:44

    Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται καθ' οδόν προς τις ΗΠΑ

    Ζελενσκι
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 09:13

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε νωρίς το πρωί της Τετάρτης ότι βρίσκεται καθ' οδόν προς τις HPA για συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και για να μιλήσει στο αμερικανικό Κογκρέσο.

    "Είμαι καθ' οδόν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για να ενισχύσω την ανθεκτικότητα και τις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας", ανέφερε ο Ζελένσκι στον λογαριασμό του στο Twitter.

    "Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και εγώ θα συζητήσουμε τη συνεργασία μεταξύ της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Θα έχω επίσης μια ομιλία στο Κογκρέσο και μια σειρά διμερών συναντήσεων", σημείωσε.

    Η αμερικανική προεδρία επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί σήμερα στον Λευκό Οίκο με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν προτού απευθυνθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο, επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Καρίν Ζαν-Πιερ με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

    Με την ευκαιρία του πρώτου ταξιδιού του κ. Ζελένσκι στο εξωτερικό από το ξέσπασμα του πολέμου, η κυρία Ζαν-Πιερ έκανε γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα αναγγείλει τη χορήγηση νέας, "σημαντικής" βοήθειας στον ουκρανικό στρατό — που θα συμπεριλαμβάνει, σύμφωνα με ανώτερο αμερικανό αξιωματούχο, τουλάχιστον μια συστοιχία του προηγμένου αμερικανικού αντιαεροπορικού συστήματος Patriot.

    Η επίσκεψη επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία, όπου εισέβαλε ο στρατός της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου, "για όσο χρειαστεί", τόνισε η κυρία Ζαν-Πιερ.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ