Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Δεκ-2022 13:43

  Η Άγκυρα "ξαναείδε" παρενόχληση τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά μαχητικά

  140480081
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για δεύτερη φορά σε τρεις μέρες "βλέπει" παρενόχληση τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά η Άγκυρα, υποστηρίζοντας ότι τα "παρεμπόδισαν" στις 19 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια άσκησης στον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας:

  "Ελληνικά αεροσκάφη παραμπόδισαν ξανά πτήση του ΝΑΤΟ! Τα μαχητικά και υποστηρικτικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας και τα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS) που διηύθυνε το ΝΑΤΟ εκτέλεσαν την κοινή εκπαιδευτική αποστολή NEXUS ACE, για την οποία είχαν ενημερωθεί όλοι οι σύμμαχοι στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου".

  Και καταλήγει η ανακοίνωση: "Την αποστολή NEXUS ACE του ΝΑΤΟ επιχείρησαν να παρενοχλήσουν ελληνικά αεροσκάφη, ωστόσο η αποστολή ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με τις απαντήσεις που έδωσαν τα αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας".

  Στις 17 Δεκεμβρίου η Τουρκία έκανε και πάλι λόγο για παρενόχληση από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της άσκησης  Nexus Ace στο Αιγαίο.

  Σημειώνεται ότι η μηνιαία εθνική τουρκική άσκηση Nexus Ace βαφτίζεται ως ΝΑΤΟϊκή από την Άγκυρα, επειδή πετά εντός του τουρκικού FIR ιπτάμενο ραντάρ της Συμμαχίας. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ