Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Δεκ-2022 12:26

  Γερμανία: Το μερίδιο του ρωσικού φυσικού αερίου μειώθηκε στο 20% φέτος από 55% το 2021

  Σε νέα αγορά ποσότητας φυσικού αερίου προχώρησε η Γερμανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γερμανία μείωσε την κατανάλωση ρωσικού φυσικού αερίου φέτος εν μέσω χαμηλότερων ροών και μιας προσπάθειας διαφοροποίησης των προμηθειών στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία. 

  Το μερίδιο του ρωσικού φυσικού αερίου που καταναλώνεται στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μειώθηκε σε περίπου 20% φέτος από 55% το 2021, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg που επικαλείται την BDEW. 

  Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει μειώσει σημαντικά τις ροές προς την Ευρώπη, πλήττοντας τη Γερμανία περισσότερο. Η χώρα στρέφεται όλο και περισσότερο στις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για να καλύψει το κενό εφοδιασμού. Ο πρώτος τερματικός σταθμός για το LNG άνοιξε το περασμένο Σαββατοκύριακο, ένας από τους πέντε που ναυλώθηκαν από την κυβέρνηση. 

  Οι προμήθειες από την Ολλανδία και το Βέλγιο συνέβαλαν επίσης στη μείωση του μεριδίου των ρωσικών προμηθειών, σύμφωνα με τα στοιχεία. Την ίδια στιγμή, η Γερμανία μείωσε τη συνολική ζήτησή της κατά σχεδόν 15%, κυρίως λόγω του ήπιου καιρού και των αποτελεσμάτων εξοικονόμησης που προκάλεσε η εκτίναξη των τιμών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ