Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 18-Δεκ-2022 16:38

  Γερμανία: Το συνδικάτο Verdi καλεί τους υπαλλήλους σε αποθήκες της Amazon να υποστηρίξουν τις κυλιόμενες απεργίες

  Γερμανία: Το συνδικάτο Verdi καλεί τους υπαλλήλους σε αποθήκες της Amazon να υποστηρίξουν τις κυλιόμενες απεργίες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το γερμανικό συνδικάτο Verdi κάλεσε σήμερα τους εργαζόμενους στις αποθήκες της Amazon σε όλη τη Γερμανία να υποστηρίξουν κυλιόμενες απεργίες τις επόμενες ημέρες για τους μισθούς, με στόχο να μεγιστοποιηθεί η αναστάτωση στην προχριστουγεννιάτικη δραστηριότητα του αμερικανικού κολοσσού. 

  Το συνδικάτο ανέφερε ότι, σε απάντηση στις αυξήσεις των μισθών που υστερούσαν σε σχέση με τον πληθωρισμό, κάλεσε τους εργαζόμενους σε επτά γερμανικά κέντρα διανομής να σταματήσουν την εργασία τους, όπως αναφέρει το Reuters.

  Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά της Amazon μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και η Verdi οργανώνει απεργίες στις γερμανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας από το 2013 σε μια μακροχρόνια διαμαρτυρία για τους χαμηλούς μισθούς και τις κακές συνθήκες εργασίας.

  "Οι συνάδελφοι είναι εξοργισμένοι και δεν θέλουν να τους κοροϊδεύει μια εταιρεία που βγάζει δισεκατομμύρια σε κέρδη", δήλωσε το συνδικάτο.

  Η Amazon, η οποία δεν αναγνωρίζει συλλογικές συμβάσεις εργασίας στη Γερμανία, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού που της εστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

  Η Verdi δήλωσε ότι το προσωπικό της Amazon στη Γερμανία κερδίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ ετησίως λιγότερα από τους συναδέλφους τους σε εταιρείες με συλλογικά δικαιώματα διαπραγμάτευσης.

  Είπε ότι οι εναλλασσόμενες απεργίες θα παρεμποδίσουν τις προσπάθειες της διοίκησης της Amazon να προετοιμαστεί για στάσεις εργασίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ