Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 18-Δεκ-2022 09:55

  Λαϊκή Τράπεζας της Κίνας: Η νομισματική τόνωση της Κίνας το 2023 θα είναι τουλάχιστον το ίδιο ισχυρή με φέτος

  Nomura και Goldman κατεβάζουν περαιτέρω τον πήχη για το ΑΕΠ της Κίνας φέτος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η νομισματική τόνωση της Κίνας το 2023 θα είναι τουλάχιστον το ίδιο ισχυρή με φέτος, με τη στήριξη να συνεχίζεται για στοχευμένους τομείς όπως οι μικρές επιχειρήσεις, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, αναφέρει το Bloomberg.


  "Το μέγεθος της νομισματικής πολιτικής δεν θα είναι μικρότερο από φέτος και μπορεί να ενισχυθεί αν χρειαστεί, εκτός αν η οικονομική ανάπτυξη και ο πληθωρισμός υπερβούν τις προσδοκίες", δήλωσε ο Liu Guoqiang, υποδιοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC), όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης 21st Century Business Herald, σε φόρουμ στο Πεκίνο το Σάββατο. 

  Η Κίνα εξακολουθεί να διαθέτει άφθονα εργαλεία νομισματικής πολιτικής και υπάρχει ακόμη χώρος τόσο για ποσοτικά όσο και για διαρθρωτικά εργαλεία, δήλωσε ο Liu, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η PBOC θα επεκτείνει τα διαρθρωτικά εργαλεία, όπως τα προγράμματα επαναχρηματοδότησης που ενθαρρύνουν τον τραπεζικό δανεισμό σε έργα που σχετίζονται με την τεχνολογική καινοτομία, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την καθαρή χρήση του άνθρακα, είπε.

  Τα σχόλια του Liu ήρθαν μετά την υπόσχεση των κορυφαίων ηγετών να αναζωογονήσουν την κατανάλωση και να στηρίξουν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις μετά την απότομη απομάκρυνση από την πολιτική του Covid Zero. Η Κίνα θα υιοθετήσει μια "στοχευμένη και δυναμική" νομισματική πολιτική, υποσχέθηκαν οι αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια της ετήσιας Κεντρικής Διάσκεψης Οικονομικής Εργασίας στο Πεκίνο.

  Η χώρα πρέπει να λάβει έγκαιρα μέτρα για να σταματήσει την κατακόρυφη πτώση των τιμών των ακινήτων, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να επιμείνει στην αρχή ότι "η στέγαση είναι για να ζούμε, όχι για κερδοσκοπία", κατά τον Liu. Ο κλάδος των ακινήτων αποτελεί πυλώνα της οικονομίας και έχει τεράστιο αντίκτυπο στις αλυσίδες εφοδιασμού, στα οικονομικά της κυβέρνησης και στις χρηματοπιστωτικές αγορές και πρέπει να διατηρηθεί σταθερός, είπε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ