Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 17-Δεκ-2022 18:31

  Η Intel καθυστερεί το γερμανικό εργοστάσιο τσιπ και θέλει περισσότερα κεφάλαια

  Η Intel εξαγοράζει την ισραηλινή Tower Semiconductor έναντι 5,4 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Intel θα καθυστερήσει την κατασκευή του σχεδιαζόμενου γερμανικού εργοστασίου κατασκευής τσιπ και ζητά περισσότερες κρατικές επιδοτήσεις, ανέφερε η Volksstimme.

  Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ νωρίτερα φέτος ανακοίνωσε τα σχέδιά της για μια μεγαλεπήβολη εγκατάσταση αξίας 17 δισεκατομμυρίων ευρώ (18 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στο Μαγδεμβούργο. Η κατασκευή επρόκειτο να ξεκινήσει στα μέσα του 2023 και η κυβέρνηση σχεδίαζε να παράσχει 6,8 δισ. ευρώ σε κρατική ενίσχυση.

  Το κόστος έχει πλέον αυξηθεί στα 20 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη Volksstimme. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Intel δεν έχει πλέον προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης της κατασκευής και θέλει η γερμανική κυβέρνηση να αυξήσει τις επιδοτήσεις. 

  Αν και η Intel δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την καθυστέρηση, ανέφερε σε ανακοίνωσή της το Σάββατο ότι "πολλά έχουν αλλάξει" από τότε που η εταιρεία αποκάλυψε τα σχέδιά της να κατασκευάσει στο Μαγδεμβούργο. "Οι γεωπολιτικές προκλήσεις έχουν γίνει μεγαλύτερες, η ζήτηση ημιαγωγών έχει μειωθεί και ο πληθωρισμός και η ύφεση διαταράσσουν την παγκόσμια οικονομία", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

  Η εταιρεία παρακολουθεί την κατάσταση και "θα ρυθμίσει αυτές τις επενδύσεις με την αγορά", αναφέρεται. "Δεν μπορούμε να προβλέψουμε την ανάκαμψη της αγοράς, αλλά γνωρίζουμε ότι θα ανακάμψει, όπως έκανε πάντα στο παρελθόν μετά από έναν πτωτικό κύκλο".

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει φιλόδοξο στόχο να παράγει το 20% των τσιπ παγκοσμίως έως το 2030. Ο νόμος για τα τσιπ εξακολουθεί να κινείται μέσω της νομοθετικής διαδικασίας, αλλά έχει ήδη ωθήσει αρκετές εταιρείες να προβούν σε επενδύσεις, εκ των οποίων η Intel ήταν η μεγαλύτερη. Οι υψηλές τιμές της ενέργειας, η ύφεση της αγοράς, ακόμη και οι επιδοτήσεις από το νόμο των ΗΠΑ για τη μείωση του πληθωρισμού θα μπορούσαν να απειλήσουν τα σχέδια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ