Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Δεκ-2022 15:53

  ΗΠΑ: Σε χαμηλό 11 εβδομάδων οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

  ΗΠΑ: Μείωση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας για τρίτη διαδοχική εβδομάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε χαμηλό σχεδόν τριών μηνών υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις των Αμερικανών για επιδόματα ανεργίας στις αρχές Δεκεμβρίου, καταδεικνύοντας ότι οι απολύσεις την περίοδο των εορτών είναι περιορισμένες παρά την επιβράδυνση της οικονομίας.

  Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 20.000 και διαμορφώθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 211.000 την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 231.000 νέες αιτήσεις που κατατέθηκαν μια εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

  Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν οριακή αύξηση στις 232.000 νέες αιτήσεις.

  Οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας έχουν αυξηθεί σταδιακά από το χαμηλό 54 ετών των 166.000 που καταγράφηκε την προηγούμενη άνοιξη, αλλά εξακολουθούν να διατηρούνται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

  Ωστόσο, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι οι απολύσεις θα αυξηθούν απότομα το επόμενο διάστημα, καθώς η πολιτική αύξησης των επιτοκίων που ακολουθεί η Federal Reserve για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού πνίγει την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

  Εν τω μεταξύ, οριακή αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των Αμερικανών που ήδη εισπράττουν επιδόματα ανεργίας, καθώς σημειώθηκε αύξηση κατά 1.000 και ανήλθε στο εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό του 1,678 εκατομμυρίων, που είναι και η υψηλότερη μέτρηση μετά τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ