Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Δεκ-2022 13:13

  Η Γερμανία δεν αντιμετωπίζει έκτακτη ανάγκη φυσικού αερίου, αλλά χρειάζεται περισσότερη εξοικονόμηση

  Σε νέα αγορά ποσότητας φυσικού αερίου προχώρησε η Γερμανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γερμανία δεν βρίσκεται επί του παρόντος σε κίνδυνο έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο που θα περιελάμβανε χρήση με πλαφόν, δήλωσε ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας, αλλά είπε ότι τα νοικοκυριά και η βιομηχανία πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες εξοικονόμησης υπό το φως του επελαύνοντος ψύχους.

  "Είμαστε πολύ μακριά από αυτό", είπε ο Κλάους Μιούλερ, πρόεδρος της Bundesnetzagentur, στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF, δείχνοντας τα επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία, τα οποία ανέρχονται στο 92,45%, σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία είναι στο 87,34%.

  "Μπορούμε εύκολα να αντιμετωπίσουμε μία, δύο, τρεις εβδομάδες όταν κάνει κρύο και αυξάνεται η κατανάλωση. Αλλά δεν πρέπει να συνεχιστεί έτσι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά για τον επόμενο χειμώνα, 2023/2024", είπε.

  Η Γερμανία πρέπει να εξοικονομήσει τουλάχιστον 20% στην κατανάλωση φυσικού αερίου και τα επίπεδα αποθήκευσης δεν πρέπει να πέσουν κάτω από 40% έως την 1η Φεβρουαρίου για να αποφευχθούν ελλείψεις, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

  "Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος ήταν ζεστοί και ήμασταν καλοί και προσεκτικοί με την κατανάλωση φυσικού αερίου. Ο Δεκέμβριος μπορεί να είναι ένας από τους ψυχρότερους των τελευταίων 10 ετών και πιο πρόσφατα χάσαμε ακόμη και μια ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα αποθήκευσης φυσικού αερίου τη Δευτέρα."

  "Ως εκ τούτου, παρά το κρύο, το αίτημά μου: να είστε προσεκτικοί με την κατανάλωση αερίου".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ