Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Δεκ-2022 15:56

  Εκροές ύψους 1,9 δισ. δολαρίων από τη Binance τις τελευταίες 24 ώρες

  Το Binance εξαγοράζει το FTX - Ράλι 1.250 δολαρίων για το Bitcoin
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:17

  Εκροές κεφαλαίων ύψους 1,9 δισ. δολαρίων έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο στη Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων blockchain Nansen, με την πλατφόρμα να έχει "αναστείλει προσωρινά” τις συναλλαγές στο stablecoin USDC.

  Η Binance, η οποία έχει εδραιώσει την κυριαρχία της στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων μετά την κατάρρευση του ανταγωνιστικού ανταλλακτηρίου FTX, την προηγούμενη εβδομάδα δημοσίευσε στο Twitter μια έκθεση "απόδειξης διαθεσίμων” από την ελεγκτική εταιρεία Mazars, σύμφωνα με το Reuters. 

  Η έκθεση έδειξε ότι τα διαθέσιμά της σε bitcoin ξεπερνούσαν τις καταθέσεις μίας ημέρας των πελατών της τον Νοέμβριο.

  Το ποσό του 1,9 δισ. δολαρίων σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη ημερήσια εκροή κεφαλαίων τουλάχιστον από τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευση η Nansen την Τρίτη, ενώ αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειοψηφία των εκροών 2,2 δισ. δολαρίων από περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται στο ethereum κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ημερών.

  "Οι εκροές από τη Binance αυξάνονται λόγω της εντεινόμενης αβεβαιότητας σχετικά με τα αποθεματικά της”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Nansen.

  Ένας εκπρόσωπος της Binance δήλωσε στο Reuters ότι "οι άνθρωποι καταθέτουν και αποσύρουν περιουσιακά στοιχεία καθημερινά για διάφορους λόγους. Τα περιουσιακά στοιχεία χρηστών στη Binance υποστηρίζονται όλα 1:1 και η κεφαλαιακή δομή της Binance δεν βαρύνεται από χρέη".

  "Έχουμε πάντοτε υπεραρκετά κεφάλαια για να εκπληρώσουμε αιτήματα ανάληψης”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

  Η CoinDesk ανέφερε νωρίτερα ότι η Binance εμφάνισε εκροές κεφαλαίων ύψους 902 εκατ. δολαρίων τη Δευτέρα.

  Το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων του πλανήτη βρίσκεται ήδη υπό την πίεση των ρυθμιστικών αρχών. Η διαφωνία μεταξύ των εισαγγελέων του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχουν καθυστερήσει την ολοκλήρωση μια μακρόχρονης ποινικής έρευνας που εστιάσει στη συμμόρφωση ή όχι της Binance με τη νομοθεσία και τις κυρώσεις περί ξεπλύματος χρήματος στις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε τη Δευτέρα το Reuters.

  Το δημοσίευμα προκάλεσε πτώση σχεδόν 4% στο token BNB της Binance, όπως δήλωσαν traders στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

  Συμφωνίες ανταλλαγής token

  Τα στοιχεία της Nansen δημοσιεύθηκαν ενόσω η Binance έχει αναστείλει τις "αναλήψεις” μέσω USDC, μια πρακτική που ονομάζεται "συμφωνία ανταλλαγής διακριτικών" (token swap), στο πλαίσιο της οποίας οι κάτοχοι ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ανταλλάσσουν τα κρυπτονομίσματα τους, συνήθως μέσω διαφορετικών αλυσίδων blockchains.

  "Στο USDC, έχουμε δει μια αύξηση στις αναλήψεις”, έγραψε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, λίγο μετά τις 10.00 της Τρίτης.

  Εν τω μεταξύ, η Binance ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα μετατρέψει αυτόματα τα υπόλοιπα των χρηστών της και τις νέες καταθέσεις σε USD Coin και σε δύο ακόμη stablecoins στο δικό της stablecoin, ήτοι σε Binance USD.

  Ο Zhao δήλωσε την Τρίτη ότι οι ανταλλαγές USDC με δύο άλλα κρυπτονομίσματα -το Paxos Standard και το Binance USD- απαιτεί τη χρήση καταθέσεων δολαρίων σε κάποια τράπεζα στη Νέα Υόρκη. "Οι τράπεζες δεν θα είναι ανοιχτές για λίγες ώρες ακόμη. Αναμένουμε ότι η κατάσταση θα αποκατασταθεί όταν ανοίξουν οι τράπεζες", ανέφερε.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ