Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Δεκ-2022 10:08

  Γερμανία: Παραμένει σε υψηλό επίπεδο ο πληθωρισμός παρά την επιβράδυνση του Νοεμβρίου

  Σε υψηλό 71 ετών ο πληθωρισμός στη Γερμανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πληθωρισμός της Γερμανίας επιβραδύνθηκε τον Νοέμβριο, έχοντας υποχωρήσει από το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 70 και πλέον ετών τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε την Τρίτη η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας ή Destatis, επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία της πρώτης εκτίμησης που δημοσίευσε στα τέλη Νοεμβρίου.

  Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 10% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, μετά από αύξηση 10,4% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 11,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα εναρμονισμένα με την ΕΕ πρότυπα, ανέφερε η Destatis.

  Ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλό επίπεδο παρά την ελαφρά επιβράδυνση των τιμών ενέργειας, ανέφερε ο Georg Thiel, πρόεδρος της Destatis.

  "Παρατηρούμε αυξήσεις τιμών για όλο και περισσότερα άλλα αγαθά, εκτός από την ενέργεια", είπε και πρόσθεσε: "Αυτό που έχει γίνει ιδιαίτερα αξιοσημείωτο για τα νοικοκυριά είναι η συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών των τροφίμων".

  Οι τιμές της ενέργειας ήταν κατά 38,7% υψηλότερες σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, παρά τα μέτρα ελάφρυνσης της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά η αύξηση των τιμών επιβραδύνθηκε σε σχέση με τον Οκτώβριο, όταν είχαν αυξηθεί κατά 43% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανέφερε η Destatis.

  Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 21,1% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2021, ανέφερε ακόμη η Destatis.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ