Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Δεκ-2022 19:16

  Μπορέλ: Συμφωνήσαμε να προσθέσουμε άλλους 200 Ρώσους στον κατάλογο των κυρώσεων

  Μπορέλ: Συμφωνήσαμε να προσθέσουμε άλλους 200 Ρώσους στον κατάλογο των κυρώσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για το ένατο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής του μπλοκ, όπως μεταδίδει το Reuters.

  "Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία από τους υπουργούς, αλλά ελπίζω ότι θα συμφωνηθεί αυτή την εβδομάδα", είπε ο Ζοζέπ Μπορέλ σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τους ομολόγους του της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

  Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. συμφώνησαν κατ' αρχήν τη Δευτέρα να προσθέσουν περίπου 200 Ρώσους πολίτες σε έναν κατάλογο κυρώσεων, ακόμη και αν δεν έχει εγκριθεί ακόμη ολόκληρο το ένατο πακέτο κυρώσεων, δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

  "Αυτό που έχουμε ήδη εγκρίνει είναι οι μεμονωμένες κυρώσεις... σε περίπου 200 άτομα και οντότητες", είπε σε συνέντευξη Τύπου.

  "Αυτό έχει εγκριθεί [και] πρόκειται να πλήξει σκληρά τον ρωσικό αμυντικό τομέα και τον ρωσικό στρατό. Θα πλήξει επίσης πολιτικούς φορείς, στη ρωσική κυβέρνηση, στη Δούμα, στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο και στο δικαστικό σώμα. Στοχεύουμε αυτοί που ευθύνονται για τη λεηλασία του ουκρανικού σιταριού και για τον εκτοπισμό του ουκρανικού λαού και ιδιαίτερα των παιδιών". 

  Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. δεν μπόρεσαν πάντως σήμερα να υιοθετήσουν το πλήρες πακέτο των νέων κυρώσεων που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή .

  Ο Μπορέλ είπε ότι υπήρξε διαφωνία σχετικά με κάποιες πτυχές του πακέτου και τον πιθανό αντίκτυπό του, αλλά δεν μπήκε σε λεπτομέρειες. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ