Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Δεκ-2022 11:50

  Η Ισπανία σχεδιάζει να παρατείνει τους περιορισμούς για ξένες εξαγορές έως το τέλος του 2024

  137545728
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση της Ισπανίας σχεδιάζει να παρατείνει τους περιορισμούς στις εξαγορές εταιρειών που θεωρεί στρατηγική σημασίας για τη χώρα από ξένες εταιρείες για δύο επιπλέον χρόνια, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών.

  Τα σχετικά μέτρα είχαν τεθεί αρχικά σε εφαρμογή για την προστασία των ισπανικών εταιρειών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, με τη Μαδρίτη να καθιστά απαραίτητη την εξουσιοδότηση τυχόν εξαγορών από ξένη εταιρεία μετοχικού ποσοστού άνω του 10% σε επιχειρήσεις που θεωρεί στρατηγικής σημασίας για τη χώρα καθώς και οποιαδήποτε εξαγοράς ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει το Reuters.

  Οι εν λόγω περιορισμοί, που αρχικά επρόκειτο να τερματισμού το 2021, παρατάθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, με τη Μαδρίτη να ετοιμάζει τώρα την παράτασή τους για δεύτερη φορά, για μια ακόμη διετία.

  Η ισπανική κυβέρνηση σκοπεύει επίσης να επεκτείνει τα μέτρα για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων εταιρειών στρατηγικής σημασίας, όπως ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ