Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Δεκ-2022 10:13

  Microsoft: Εξαγοράζει 4% στον Όμιλο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου - 10ετής συνεργασία για υποδομές cloud

  Microsoft: Εξαγοράζει 4% στον Όμιλο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου - 10ετής συνεργασία για υποδομές cloud
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Microsoft εξαγοράζει περίπου το 4% του Ομίλου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (London Stock Exchange Group) ως μέρος μιας 10ετούς εμπορικής συμφωνίας για τη μετάβαση της πλατφόρμας δεδομένων του διαχειριστή της βρετανικού χρηματιστηρίου στις υποδομές του cloud.

  Όπως ανακοίνωσε ο LSEG, η Microsoft θα εξαγοράσει μετοχές από την κοινοπραξία Blackstone BX.N/Thomson Reuters. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου έχει αναλάβει συμβατική δέσμευση έναντι της Microsoft για ελάχιστες δαπάνες που σχετίζονται με τις υποδομές cloud ύψους 2,8 δισ. δολαρίων.

  Η συμφωνία περιλαμβάνει δεδομένα επόμενης γενιάς και analytics, καθώς και λύσεις για υποδομές cloud, σύμφωνα με ανακοίνωση του Oμίλου. Νέες υποδομές data για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, υπηρεσίες analytics και λύσεις modelling θα προσφέρουν οι Microsoft Azure, AI, and Microsoft Teams.

  "Η στρατηγική συμμαχία με τη Microsoft είναι ένα ορόσημο για το ταξίδι του LSEG που έχει ως στόχο την ανάδειξή του σε κορυφαία δύναμη στις υποδομές χρηματοοικονομικών αγορών και τις υπηρεσίες δεδομένων και θα μεταμορφώσει την εμπειρία των πελατών μας", σχολίασε ο CEO του LSEG, Ντέιβιντ Σουίμερ.

  Ο Σκοτ Γκάτρι, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft για το Cloud and AI Group, θα οριστεί μη εκτελεστικός διευθυντής του Oμίλου London Stock Exchange Group.

  Ο LSEG εξαγόρασε τη Refinitiv έναντι 27 δισ. δολαρίων το 2021, γεγονός που μετέτρεψε το χρηματιστήριο στη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία χρηματοοικονομικών δεδομένων μετά το Bloomberg LP.

  Η Thomson Reuters, στην οποία ανήκει το Reuters News, κατέχει μειοψηφική συμμετοχή στην LSEG μετά τη συμφωνία με την Refinitiv.

  Ο Όμιλος που διαχειρίζεται το Χρηματιστήριο του Λονδίνου έχει σημειώσει πρόοδο στο προγραμματισμό του για την παράδοση της πλατφόρμας δεδομένων cloud μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Refinitiv τον Ιανουάριο του 2021, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ